Banh mi med krydret bøf og grønt

Banh mi 01

 

Her er opskrift på banh mi som er en ægte vietnamesisk klassiker. Det er en genial “lunch to go” eller madpakke,  hvor der er masser af sprøde grønne sager og dejligt krydret kød i. Prøv også at komme snittet kål i alle farver i. Istedet for bøf kan man bruge kylling.

God fornøjelse

Banh mi med krydret bøf og grønt

Ingredienser

  • 2 personer
  • 2 mini baguettes
  • 2 bøffer
  • 1 skalotteløg
  • 1 rød chili
  • 2 fed hvidløg
  • 3 stilke citrongræs
  • 1 tsk korianderfrø
  • 1 spsk ristede sesamfrø
  • 1 spsk fiskesovs
  • ½ agurk
  • 2 gulerødder
  • 1 hoved hjertesalat
  • 1 bundt koriander
  • 1 bundt mynte
  • Soja
  • 1 spsk sesamfrø
  • 1 lime

Sådan gør du

  1. Hak skalotteløg, chili, hvidløg og citrongræs fint eller kør det i en minihakker sammen med korianderfrø. Vend ristede sesamfrø i sammen med fiskesovs. Skær bøfferne i skiver og kom dem i en frostpose sammen med krydderierne. Massér kødet ind i krydderierne. Lad det marinere i en halv time og gerne længere. Steg kødskiverne ved høj varme på en grill-pande, grill eller almindelig pande i 1 minut på hver side. Skyl agurk og salat. Skræl gulerødderne. Skær agurk i spåner med en tyndskræller. Skær gulerødder i tynde strimler/julienne eller brug et rivejern til formålet.
  2. Varm brødet og flæk lidt over halvejs igennem på langs. Kom nogle salatblade i bunden efterfulgt af det stegte kød. Kom agurk og gulerødder oven på. Tilsæt masser af koriander og mynte. Dryp med soja og pynt med sesamfrø. Pres limesaft udover.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.