Hvem er Marie Melchior?

Contact: Photographer Peter Nørby Esromgade 15, opg. 2, st DK-2200 Copenhagen N +45 21262146 peter@peternorby.dk
FOTO:Contact: Photographer Peter Nørby
Esromgade 15, opg. 2, st
DK-2200 Copenhagen N
+45 21262146
peter@peternorby.dk

 

 

Marie Melchiors store passion er MAD!

Marie Melchior (48) er madskribent- og stylist, kogebogsforfatter og madblogger. Hun bor i landlige omgivelser i Nivå, og det er også her, i det store landkøkken, at hendes kogekunst bliver til – altid med øje for, at:

  • Mad skal være nemt at lave – hver dag
  • Mad skal være sund – uden fanatisme
  • Mad skal være lavet fra grunden – helst af lokale råvarer og tilpasset årstiden
  • Mad skal smage skønt – og ligne en million!

Det er lige præcis opskrifter på den slags mad, Marie har samlet i kogebøgerne Når livet er en fest (Gyldendal, 2011) og Mad med kærlighed (Lindhardt og Ringhof), der som titlerne antyder er en hyldest til både maden, kærligheden og det gode liv. Førstnævnte bog er oversat til tysk og udgivet under navnet Familienbrunch & Gartenfest.

Maries virke som madskribent og -stylist kan opleves både i danske og udenlandske magasiner. I samarbejde med en række dygtige madfotografer leverer hun stof til bl.a. Alt for Damerne, Femina, Hendes Verden, Mad!, Isabellas og Mad & Bolig samt i udlandet til blade som Country Homes & Interiors (England), We Love Living (Tyskland, Schweiz, Østrig).

Mellem retterne er Marie desuden en aktiv madblogger. Flere gange om ugen opdaterer hun bloggen med nye opskrifter, madbilleder og ideer fra sit madunivers. Ligesom hun også finder tid til diverse foodstyling-opgaver for virksomheder, der har brug for de helt rigtige madbilleder til deres produkter. Se mere under Foodstyling.

Marie er medlem af Danske Madpublicister.

Mine kogebøger

Når livet er en fest Mad med kærlighed