Pavlova med jordbær

M&B 07-2011-DessertInteger sem nisi, vestibulum sed suscipit quis, tristique eu quam. Nam id diam quis felis adipiscing tincidunt. Quisque dictum gravida dolor, id faucibus libero gravida vitae. Morbi ultricies, tortor eget convallis aliquam, neque neque ornare dolor, nec tempus felis lectus non lacus. Aenean varius ullamcorper diam, quis euismod nunc eleifend sit amet. Curabitur in libero quis velit tincidunt aliquet sed eu arcu. Donec imperdiet fringilla arcu, non lobortis purus tincidunt ut. Quisque condimentum luctus ipsum, sit amet malesuada enim interdum eu. Nulla eu nunc arcu. Curabitur malesuada, orci ac fringilla scelerisque, tellus nisl ultrices quam, eget rhoncus purus nisl sed tortor. Ut nec pretium neque. Nullam ac nunc vitae turpis tempus scelerisque. Praesent sed sapien lacus. Suspendisse semper laoreet neque vitae tincidunt.

Pavlova med jordbær

Ingredienser

  • 4 æggehvider
  • 200 gr lys rørsukker
  • 1 knivspids salt
  • 5 dl piskefløde
  • 3 spsk florsukker
  • 1 stang vanilje
  • 500 gr jordbær
  • 1 appelsin
  • 1 bundt mynte
  • 2 spsk kandiserede ægte lavendel*

Sådan gør du

  1. Pisk æggehviderne stive og når der dannes hvide toppe tilsættes sukker lidt efter lidt, mens der piskes. Tilsæt salt og pisk indtil konsistensen er helt glat og ikke grynet.
  2. Tænd ovnen på 150 gr.
  3. Læg bagepapir på en bageplade og bred dejen ud på pladen i en firkant på ca. 20x30 cm. Bag bunden i 45-50 minutter til den er sprød udenpå og sej indeni.
  4. Afkøl bunden på en bagerist.
  5. Pisk fløden til skum med korn fra en vaniljestang og florsukker. Læg cremen på marengsbunden og fordel halve jordbær i et væld udover bunden.
  6. Riv skallen af appelsinen med et juliennejern og drys skallen over jordbærerne. Pynt med mynteblade. Knus kandiseret lavendel i en morter og drys henover kagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.