Roulade med kaffecreme og blåbær

roulade

Jeg er vild med roulader – her er den, i en sprød version med smag af kaffe og blåbær. Det er den perfekte eftermiddags kage til en kop kaffe . Rouladen er også perfekt som det søde punktum efter en middag. Server endnu flere sunde og gode blåbær til………..

God weekend!

 

Roulade med kaffecreme og blåbær

Ingredienser

  • 6 personer)
  • Roulade:
  • 6 æggehvider
  • 325 g sukker
  • 1 spsk. instant kaffe (f.eks. nescafé) skal kaffen være rørt ud i vand?nej Eller skal det være pulveret? Ja
  • 4 spsk. mel
  • Creme:
  • ½ liter piskefløde
  • 1 spsk. instant kaffe (f.eks nescafé)
  • 4 spsk. flormelis
  • 125 g blåbær
  • Pynt:
  • 100 g mørk chokolade
  • 125 g blåbær

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 gr. Læg bagepapir på en bageplade.
  2. Pisk hviderne stive, og tilsæt sukker lidt efter lidt, mens der piskes. Pisk til massen er blevet sej.
  3. Vend kaffe og mel i dejen.
  4. Bred dejen ud på bagepapir i en firkant ca. 35x35 cm. Bag bunden på midterste ovnribbe i 8-10 min. Skru ovnen ned til 140 gr., og bag bunden i yderligere 20 minutter. Herefter vendes bunden ud på sukkerstrøet bagepapir. Hiv forsigtigt det bagepapir af bunden, som den er blevet bagt på, og dæk kagen med et fugtigt viskestykke.
  5. Pisk fløden til skum. Tilsæt instant kaffe og flormelis. Vend blåbær i cremen. Smør cremen på kagen i et jævnt lag. Rul kagen til en roulade.
  6. Smelt chokolade over vandbad. Pynt rouladen med smeltet chokolade. Brug en ske med smeltet chokolade, og vift frem og tilbage over kagen, til det giver et stribet mønster.
  7. Server friske blåbær til.
  8. Tip: Er velegnet som dessert, så smager det godt med flere blåbær til.

 

 

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.