fbpx

Pizza med fuldkorn, laks og spinat

laksepizza

 

Pizza tid ……Det er hurtig og nem mad at tilberede.  De fleste elsker når der er pizza på menuen. Det er en god måde at få brugt sine rester på – f.eks pesto fra glas, lidt trætte grøntsager, en ostegnalling der kan rives eller resterne af kød og fisk.

Det vigtigste når du bager pizza er at rulle dejen så tyndt ud som muligt, så bunden bliver sprød efter en tur i ovnen.  Husk at bag i en forvarmet ovn ved høj temperatur. Et godt trick er at bruge en opvarmet pizzasten. Har man ikke sådan en, så opvarm bagepladen inden pizzaen skal i ovnen.

God fornøjelse!

Pizza med fuldkorn, varmrøget laks, fennikel og spinat

Ingredienser

  • Pizzadej med fuldkornsmel:
  • 25 gr gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk olivenolie
  • 250 g tipo mel
  • 250 g fuldkornshvedemel
  • Pizzafyld:
  • 1 dl basilikum pesto
  • 1 fennikel
  • 1 rødløg
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 lille bundt citrontimian
  • 300 g varmrøget laks
  • 100 g babyspinat
  • 1 glas sorte oliven

Sådan gør du

  1. Opløs gær i lunkent vand med salt, sukker og olivenolie. Ælt de to slags mel i dejen og ælt til dejen er glat og smidig.
  2. Form dejen til en kugle og skær et kryds på midten. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i et par timer et lunt sted.
  3. Rul pizzadejen tyndt ud i en cirkel på et melstrøget bord. Beklæd en bageplade med bagepapir. Løft dejen over på bagepladen. Dryp bunden med olivenolie. Fordel olien med pensel.
  4. Smør bunden med pesto. Skær fennikel og rødløg helt fint på en mandolin. Fordel fennikel og rødløg på pizzabunden. Bræk laksen i mindre stykker og fordel den rundt på pizzaen. Skyl og hak citrontimiman. Skyl citronen og skær den i tynde skiver. Fordel citrontimian og citronskiver på pizzaen. Dryp med olie. Bag pizzaen i en 225° varm ovn i 20-25 minutter. Kom skyllet babyspinat og oliven på pizzaen lige før servering.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.