Brombær syltetøj

U 34-Tema 04

 

Det er nu der skal plukkes brombær og syltes med dem. Syltede brombær smager skønt som fyld i lagkagen, tilbehør til den blå ost eller bare smurt på et stykke ristet brød med en kop te til.

God fornøjelse!

Brombær syltetøj

Ingredienser

  • (1 glas á ½ l)
  • 500 g brombær
  • 1 vaniljestang
  • 25 g ingefær
  • 1 usprøjtet citron
  • 250 g rørsukker
  • 3 stjerneanis
  • 1 tsk. geleringsmiddel + 1 spsk. rørsukker

Sådan gør du

  1. Kom bær i en gryde med en flækket vaniljestang.
  2. Skræl ingefær, og kom det hele stykke i gryden. Skyl citronen, og skær stykker af skallen, og kom i gryden sammen med rørsukker og stjerneanis.
  3. Bring gryden i kog, og kog i nogle minutter.
  4. Rør geleringsmiddel sammen med en skefuld sukker. Tilsæt geleringsmiddel i syltetøjet, og lad det koge med i 2 min. under omrøring. Sluk for varmen, og lad syltetøjet blive koldt. Hæld syltetøj på et rent og skoldet glas.
  5. Tip Server lækkert knækbrød og blå ost til de syltede brombær. Is egner sig også godt til, hvis man er mere til en sød dessert.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.