Pizza med aubergine, kikærter og snackpeber

pizzaaubergine

Kan ikke lade være med at komme med endnu en inspiration til hjemmelavet pizza. Det er så nemt og hurtigt! Pizza fungerer godt som hovedmåltid og som snack til et glas vin…..Det er kun fantasien der sætter grænsen for hvad fyldet skal være. Husk altid at rul dejen så tyndt ud som muligt og bag ved høj varme så bunden kan blive sprød.

God fornøjelse!

Pizza med aubergine, kikærter og snackpeber

Ingredienser

  • Grunddej til Pizza med fin durum
  • 25 gr gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk olivenolie
  • 500 g fin durum mel
  • Olivenolie
  • 1 flaske mosede tomater
  • 1 aubergine
  • 1 dåse kikærter
  • 100 g dadeltomater
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 200 g stegt kyllingebryst i skiver
  • 100 g mozzarella kugler

Sådan gør du

  1. Opløs gær i lunkent vand med salt, sukker og olivenolie. Ælt mel i dejen og ælt til dejen er glat og smidig.
  2. Form dejen til en kugle og skær et kryds på midten. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i et par timer et lunt sted.
  3. Rul pizzadejen tyndt ud i en cirkel på et melstrøget bord. Beklæd en bageplade med bagepapir. Løft dejen over på bagepladen. Dryp bunden med olivenolie. Fordel olien med pensel.
  4. Dæk bunden med mosede tomater i jævnt lag.
  5. Skyl aubergine. Skær den i tynde skiver på den lange led. Fordel aubergine skiverne på
  6. pizzabunden.
  7. Hæld vandet fra kikærterne og drys dem ud over bunden. Skyl snack peber. Halver dem og fjern kernerne. Skær dem i tynde strimler og drys dem udover pizzaen. Skær tomater i halve og kom dem på pizzaen sammen strimlet kylling og mozzarellakugler.
  8. Drys med oregano og dryp med olivenolie.
  9. Bag pizzaen i en 225° varm ovn til kanterne er sprøde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.