En nem og meget sommerlig tærte – der hurtig er bagt. Genial til det søde punktum efter en middag eller til at blive nydt under parasollen en eftermiddag.
Nyd det dejlige sommervejr derude 😋🍓🤗🍓☀️🍓
Jordbær rabarber tærte
Ingredienser
- Jordbær rabarber tærte
- 6-8 personer
- Mørdej
- 150 gr. smør
- 100 gr. sukker
- 1 nip salt
- 250 gr. mel
- 1 æggeblomme
- 2 spsk. koldt vand
- Rør smør, salt og sukker sammen. Tilsæt mel, æggeblomme og vand. Ælt det forsigtig sammen til en klump. Lad dejen hvile koldt ca. 1 time.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord i en stor cirkel. Læg cirklen i en tærteform af metal med løs bund (diameter ca. 30 cm). Tænd ovnen på 180°.
- Fyld:
- 1 æg
- 50 g sukker
- 50 g smør
- 50 g mandelmel
- 2 spsk fløde
- 250 jordbær i halve
- 250 rabarber i mindre stykker
- Pisk æg, smør og sukker sammen med mandelmel og fløde til en creme. Smør cremen ud i et jævnt lag på tærtebunden. Fordel jordbær og rabarberstykker rundt på tærtebunden.
- Bag kagen i 180 gr forvarmet ovn i 20-25 minutter.
- Jordbær rabarber tærte
- 6-8 personer
- Mørdej
- 150 gr. smør
- 100 gr. sukker
- 1 nip salt
- 250 gr. mel
- 1 æggeblomme
- 2 spsk. koldt vand
- Rør smør, salt og sukker sammen. Tilsæt mel, æggeblomme og vand. Ælt det forsigtig sammen til en klump. Lad dejen hvile koldt ca. 1 time.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord i en stor cirkel. Læg cirklen i en tærteform af metal med løs bund (diameter ca. 30 cm). Tænd ovnen på 180°.
- Fyld:
- 1 æg
- 50 g sukker
- 50 g smør
- 50 g mandelmel
- 2 spsk fløde
- 250 jordbær i halve
- 250 rabarber i mindre stykker
- Pisk æg, smør og sukker sammen med mandelmel og fløde til en creme. Smør cremen ud i et jævnt lag på tærtebunden. Fordel jordbær og rabarberstykker rundt på tærtebunden.
- Bag kagen i 180 gr forvarmet ovn i 20-25 minutter.
- 6-8 personer
- Mørdej
- 150 gr. smør
- 100 gr. sukker
- 1 nip salt
- 250 gr. mel
- 1 æggeblomme
- 2 spsk. koldt vand
- Fyld:
- 1 æg
- 50 g sukker
- 50 g smør
- 50 g mandelmel
- 2 spsk fløde
- 250 jordbær i halve
- 250 rabarber i mindre stykker
Sådan gør du
- Ælt smør, salt og sukker sammen. Tilsæt mel, æggeblomme og vand. Ælt det forsigtig sammen til en klump. Lad dejen hvile koldt ca. 1 time.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord i en stor cirkel. Læg cirklen i en tærteform af metal med løs bund (diameter ca. 30 cm). Tænd ovnen på 180°.
- Pisk æg, smør og sukker sammen med mandelmel og fløde til en creme. Smør cremen ud i et jævnt lag på tærtebunden. Fordel jordbær og rabarberstykker rundt på tærtebunden.
- Bag kagen i 180 gr forvarmet ovn i 20-25 minutter.
Copyright: Marie Melchior 2017 - mariemelchior.dk
One comment