Jordbær-rabarber tærte

 

En nem og meget sommerlig tærte – der hurtig er bagt. Genial til det søde punktum efter en middag eller til at blive nydt under parasollen en eftermiddag.

Nyd det dejlige sommervejr derude 😋🍓🤗🍓☀️🍓

 

Jordbær rabarber tærte

Ingredienser

  • Jordbær rabarber tærte
  • 6-8 personer
  • Mørdej
  • 150 gr. smør
  • 100 gr. sukker
  • 1 nip salt
  • 250 gr. mel
  • 1 æggeblomme
  • 2 spsk. koldt vand
  • Rør smør, salt og sukker sammen. Tilsæt mel, æggeblomme og vand. Ælt det forsigtig sammen til en klump. Lad dejen hvile koldt ca. 1 time.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord i en stor cirkel. Læg cirklen i en tærteform af metal med løs bund (diameter ca. 30 cm). Tænd ovnen på 180°.
  • Fyld:
  • 1 æg
  • 50 g sukker
  • 50 g smør
  • 50 g mandelmel
  • 2 spsk fløde
  • 250 jordbær i halve
  • 250 rabarber i mindre stykker
  • Pisk æg, smør og sukker sammen med mandelmel og fløde til en creme. Smør cremen ud i et jævnt lag på tærtebunden. Fordel jordbær og rabarberstykker rundt på tærtebunden.
  • Bag kagen i 180 gr forvarmet ovn i 20-25 minutter.
  • Jordbær rabarber tærte
  • 6-8 personer
  • Mørdej
  • 150 gr. smør
  • 100 gr. sukker
  • 1 nip salt
  • 250 gr. mel
  • 1 æggeblomme
  • 2 spsk. koldt vand
  • Rør smør, salt og sukker sammen. Tilsæt mel, æggeblomme og vand. Ælt det forsigtig sammen til en klump. Lad dejen hvile koldt ca. 1 time.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord i en stor cirkel. Læg cirklen i en tærteform af metal med løs bund (diameter ca. 30 cm). Tænd ovnen på 180°.
  • Fyld:
  • 1 æg
  • 50 g sukker
  • 50 g smør
  • 50 g mandelmel
  • 2 spsk fløde
  • 250 jordbær i halve
  • 250 rabarber i mindre stykker
  • Pisk æg, smør og sukker sammen med mandelmel og fløde til en creme. Smør cremen ud i et jævnt lag på tærtebunden. Fordel jordbær og rabarberstykker rundt på tærtebunden.
  • Bag kagen i 180 gr forvarmet ovn i 20-25 minutter.
  • 6-8 personer
  • Mørdej
  • 150 gr. smør
  • 100 gr. sukker
  • 1 nip salt
  • 250 gr. mel
  • 1 æggeblomme
  • 2 spsk. koldt vand
  • Fyld:
  • 1 æg
  • 50 g sukker
  • 50 g smør
  • 50 g mandelmel
  • 2 spsk fløde
  • 250 jordbær i halve
  • 250 rabarber i mindre stykker

Sådan gør du

  1. Ælt smør, salt og sukker sammen. Tilsæt mel, æggeblomme og vand. Ælt det forsigtig sammen til en klump. Lad dejen hvile koldt ca. 1 time.
  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord i en stor cirkel. Læg cirklen i en tærteform af metal med løs bund (diameter ca. 30 cm). Tænd ovnen på 180°.
  3. Pisk æg, smør og sukker sammen med mandelmel og fløde til en creme. Smør cremen ud i et jævnt lag på tærtebunden. Fordel jordbær og rabarberstykker rundt på tærtebunden.
  4. Bag kagen i 180 gr forvarmet ovn i 20-25 minutter.

One comment

  • juli 3, 2019 - 8:32 am | Permalink

    Hold nu op det ser lækkert ud! – Og så lige en kop kaffe til 😛
    Opskriften ser så enkel ud, at selv jeg måske kan lykkes med den 😉
    Mvh Cecilie

  • Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.