Græskarsuppe med tomat og bønner

Ugemenu 08-15-Onsdag

Foto: Betina Hastoft

Det er tid til at rydde op i mit grøntsagslager! Butternut og græskar er på vej i suppegryden. Opskriften på græskarsuppe er hurtig og nem. Suppe til middag eller frokost er altid godt! Ønsker man en mere fyldig suppe kan man tilsætte perlespelt. Frys resten af suppen ned eller brug den som sovs til pasta.

 

Græskarsuppe med tomat og bønner

Ingredienser

  • 800 g græskar
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 skalotteløg
  • 5 cm ingefær
  • 1 tsk hele korianderfrø
  • 1 dåse flåede sherry tomater
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 dåse hvide bønner
  • 1 lille bundt bredbladet persille

Sådan gør du

  1. Skyl og skræl græskar. Halver det og fjern kernerne. Skær den i mindre stykker.
  2. Pil og hak skalotteløg. Hak ingefær helt fint. Opvarm olie i en gryde. Svits løg med ingefær og korianderfrø til løget lige falder sammen uden at det tager farve.
  3. Tilsæt græskar. Hæld de flåede sherrytomater udover sammen med bouillon. Læg låg på gryden og kog ved moderat varme i 30 minutter.
  4. Når græskarstykkerne er møre så blend til en suppe direkte i gryden med en stavblender.
  5. Hæld væden fra de hvide bønner og kom dem i suppen. Varm suppen igennem. Pynt med bredbladet persille og server brød til.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.