Gedeost kage med blåbær

U 06-Tema 03

Foto: Betina Hastoft

Her er en opskrift som jeg har skrevet til Hendes Verden i februar. Jeg er vild med ost og der er så mange måder man kan bruge ost i madlavningen på. Ofte bruger jeg gedeost i salat,den berømte klassiker fra det franske bistrokøkken.  Her er en frisk gedeost tryllet om i en ostekage……smager skønt!

 

Gedeost kage med blåbær

Ingredienser

  • 125 g sukker
  • 400 g frisk gedeost
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 vaniljestang
  • 6 æg
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. sukker
  • 125 g blåbær
  • 2 spsk. sukker
  • Citronskal
  • 1 vaniljestang
  • 2 spsk. vand

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 gr. Kom sukker og gedeost i en skål.
  2. Skyl og riv skallen af citronen. Tag lidt af citronskallen til side til blåbærkompot. Kom citronskal ned til gedeosten. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og kom det i skålen sammen med mel.
  3. Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne stive i en skål for sig. Pisk gedeosteblandingen sammen med en håndmikser eller i en røremaskine. Pisk blommerne i lidt efter lidt. Vend hviderne forsigtigt i ostecremen.
  4. Smør en springform med smør og drys formen af med sukker. Kom ostecremen i formen. Bag kagen i 30-35 minutter. Afkøl kagen på en bagerist før den tages ud af formen.
  5. Skyl blåbær og kom dem i en gryde med sukker og citronskal. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn og den brugte vaniljestang i gryden. Tilsæt 2 spsk. vand.
  6. Kog blåbær sammen til en kompot i 12-15 minutter ved moderat varme.
  7. Server lun blåbærkompot til ostekagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.