fbpx

Gazpacho med vandmelon og bruschetta med gedeost

150520-06

Nu er det ved at være melon tid; vandmeloner,  Cantaloup, honningmeloner, frøskalsmeloner og Galia er de slags man ser overalt i handlen! Sommetider er vandmelonerne så store at man ikke når at få dem spist før de bliver dårlige. Her er en nem og hurtig opskrift på den klassiske gazpacho, blandet med vandmelon. Vandmelon smager læskende og virker forfriskende som de er, som juice, i salater og her i en kold forfriskende suppe.

God fornøjelse!

Gazpacho med vandmelon og bruschetta med gedeost

Ingredienser

  • 700 g vandmelon
  • 500 g tomat
  • 1 agurk
  • 1 bundt basilikum
  • 1 dl olie
  • 2 spsk æbleeddike
  • 100 g daggammelt brød
  • Crostini med gedeost
  • 100 g gedeost
  • 4 skiver landbrød
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. honning
  • 1 kvist rosmarin

Sådan gør du

  1. Skær vandmelon i grove stykker. Halver tomater og fjern kernerne. Skræl agurken. Halver den og fjern kernerne og skær den i mindre stykker.
  2. Kom det hele i en foodprocessor. Sammen med basilikum, olie og æbleeddike.
  3. Bræk brødet i mindre stykker og kom det med i foodprocessoren.
  4. Blend til suppen er ensartet. Sæt suppen på køl og server den når den er iskold.
  5. Pynt med rød syre, basilikumblade og dryp med olivenolie.
  6. Bruschetta med gedeost:
  7. Tænd ovnen på 200°. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  8. Halver brødskiverne og læg dem på pladen. Dryp med olivenolie. Læg gedeost på brødet. Dryp med honning og mere olie. Hak rosmarinen og drys den udover.
  9. Sæt pladen i ovnen og rist i 8-10 minutter.
  10. Server de sprøde bruschetta til suppen.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.