Foto: http://hastoft.dk
Bland din egen sushi bowl og nyd smagen af det japanske køkken. Det er så meget nemmere, end at rulle sushi selv, men smager mindst lige så godt. Det er delikat med den smukke rå fisk og de smukke farver fra fra grøntsager.
Server wasabi og soja til. Rør mayonnaise med sød chili sauce og server til.
Sushi Bowl
Ingredienser
- Sushi bowl
- Fisk:
- 250 g tun
- 250 g laks
- 250 g helleflynder
- 500 g sushiris
- Lage til ris:
- 1 tsk. salt
- 3 spsk. sukker
- 5 spsk. risvinseddike
- Tilbehør:
- 2 avocado
- 1 spsk. sesamfrø
- 4 ark noritang
- 250 g kinaradise
- 3 gulerødder
- 25 g ingefær
- 2 stilke citrongræs
- 1 spsk. salt
- Marinade:
- 1 dl vand
- 1 dl riseddike
- 2 spsk. mirin
- 3 spsk. sukker
- 2 spsk. salt
- Pynt:
- Sorte sesamfrø
- Pomelosalat:
- 1 pomelo
- 250 g rødkål
- 250 g spidskål
- 300 g edamamebønner
- 1 rød chili
- 1 mango
- 1 bundt koriander
- Dressing:
- 2 lime
- 2 spsk. fiskesovs
- 1 spsk. sukker
Sådan gør du
- Sørg for at fisken er helt frisk, og har været frosset ned i mindst 24 timer, når den skal spises rå. Tal med din fiskehandler om, hvad fisken skal bruges til. Anret fisken på et spækbræt med en skarp kniv, og skær i skiver. Fisken skal ikke stå ude i længere end 3 timer. Så anret evt. fisken ovenpå is, så den holder sig frisk.Lage til ris: Hæld salt, sukker og risvinseddike i en gryde. Opvarm, til sukker og salt er opløst. Afkøl lagen, og gem den til senere. Sushiris: Kom risene i en si, og skyl dem flere gange under koldt vand. Kom de skyllede ris i en gryde, og hæld vand over, til det dækker. Lad risene stå i blød i 30 min. Si vandet fra, og kom risene tilbage i gryden. Dæk risene med 7 dl vand. Bring risene i kog under låg. Lad dem koge 10-12 min. Tag gryden af varmen, og lad risene trække i 10 min. Hæld risene i en træskål eller porcelænsskål - bare ikke metal. Rør i risene med en træske eller træspisepinde. Hæld lagen over, og vend risen grundigt rundt. Tildæk risene med et fugtigt viskestykke, og lad risene afkøle, til de skal bruges. Tilbehør: Skær avocado i skiver, og drys med sesamfrø. Rul noritang plader sammen til ruller, og klip i smalle strimler. Sæt det hele frem på bordet, og lad dine gæster selv sammensætte deres sushiskål. Skræl og riv kinaradise og gulerødder på et rivejern eller i en foodprocessor med et råkostjern. Skræl og hak ingefær og citrongræs helt fint.
- Bland revet og hakkede sager sammen i en skål. Drys med 1 spsk. salt, og bland godt. Kram blandingen med hænderne til kinaradise og gulerødder afgiver væske. Kog vand sammen med riseddike, mirin, sukker og salt. Afkøl marinaden, og hæld den over revet kinaradise og gulerod. Lad det marinere i mindst 1 time før servering. Holder sig på køl i 3-4 dage.Pynt syltet kinaradise og gulerod med sorte sesamfrø.
- Tip Mirin er sød risvin med alkohol, det er en typisk ingrediens i japansk madlavning og kan købes i assorterede supermarkeder. Pomelosalat:
- Skær skrællen af pomelo hele vejen rund, top og bund. Fileter frugten i fileter med en lille kniv. Undgå de bitre og seje hinder. Skær frugtkødet i mindre stykker.
- Snit rødkål og spidskål helt fint på en mandolin eller rivejern.
- Damp edamammebønner i spilkogende vand i 2 minutter. Hæld vandet fra, og afkøl dem under koldt vand. Skyl chili, og hak den helt fint. Halver mangoen, og skær kødet i tern med en skarp kniv ned i skallen. Vend ”vrangen” ud, så ternene stikker frem. Skær ternen af med en skarp kniv.
- Bland alle sagerne sammen. Skyl og hak koriander, og bland i salaten. Dressing: Rør saften fra lime, fiskesovs og sukker sammen. Hæld dressingen over, og bland salaten godt sammen.
Copyright: Marie Melchior 2017 - mariemelchior.dk