Tomatsuppe

 

Så er det tid til en nem tomatsuppe der varmer. Det tager kun en halv time at tilberede denne her tomatsuppe med sprøde crostini til. Det er totalt comfort food til kolde vinterdage!

God fornøjelse

Tomatsuppe med gedeost crostini

Ingredienser

  • (4 personer)
  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. provence krydderi
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1 dåse koncentreret tomat puré (140 g)
  • 2 dåser flåede hakkede tomater (240 g drænet vægt)
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 2 spsk. rød balsamico
  • 1 tsk. sukker
  • havsalt og peber
  • Crostini:
  • 4 skiver landbrød
  • 100 g blød gedeost uden skorpe
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 spsk. flydende honning
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Pil og hak løg og hvidløg.
  2. Opvarm olien i en gryde, svits løg og hvidløg sammen med provencekrydderi.
  3. Tilsæt chiliflager og tomatkoncentrat. Rør rundt i gryden, hæld de flåede tomater på efter 2-3 min.
  4. Tilsæt grøntsagsbouillon og balsamico. Læg låg på gryden, og lad suppen simre i 30 min.
  5. Smag til med sukker, salt og peber.
  6. Tænd ovnen på 200 gr. Beklæd en bageplade med bagepapir. Læg brødet på en bageplade.
  7. Dryp brødet med olivenolie. Smør gedeost ud på brødet. Dryp med honning og olivenolie. Drys med timian.
  8. Bag brødene sprøde i 10-12 min. på midterste ovnribbe.
  9. Anret suppen i skåle, og server de lune crostini til.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.