Nudel salat med laks

Nudler med grøntsager

Min yndlings opskrift er nudler med alt hvad grøntsagsskuffen begærer…..en rest laks, kylling, bøf eller and. I min nudel ret er det vigtigt at den er sprød, knasende og spicy uden at være for stærk.

Nudelsalat med laks

Ingredienser

  • Laks:
  • 500 gr fersk laks uden skind
  • ½ dl soja
  • 1 spsk sweet chilisauce
  • 2 spsk farin
  • 2 spsk sesamolie
  • 2 spsk sesamfrø
  • Nudelsalat:
  • 250 gr nudler
  • 150 gr mangetout ærter
  • 1 rød snackpeber
  • 150 gr spidskål
  • 100 gr bønnespirer
  • 80 gr cashewnødder
  • 3 spsk soja
  • 1 bundt koriander
  • 2 lime

Sådan gør du

  1. Læg laksen i en bradepande. Kom soja, sweet chilisauce, farin, sesamolie og sesamfrø i en gryde. Varm op til brun farin er opløst.
  2. Hæld marinaden over fisken. Lad det trække i halv times tid på køl. Tænd ovnen på 200 gr. Steg fisken i 15-20 minutter til den er mør.
  3. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Mit trick er at lægge nudlerne i en skål sammen med mangetout ærterne. Hæld kogende vand over dem. Dæk skålen til med film og lad det stå i 10 minutter.
  4. Hæld vandet fra nudler og ærter. Kom dem i en stor skål.
  5. Hak snackpeber i bittesmå tern. Snit spidskål så fint som muligt. Bland de snittede sager og bønnespirer sammen med nudler og mangetout ærter.
  6. Kom cashewnødder og soja på en pande. Steg nødderne til sojaen er fordampet og dækker nødderne.
  7. Pluk fisken i små stykker og kom den i nudlerne sammen med den saucen der ligger ved fisken.
  8. Nip koriander bladene og bland i salaten. Pres lime saft udover og pynt med de sojaristede cashewnødder.
  9. TIP: Det er en portion der rigeligt rækker til middag til 4 personer og til frokost næste dag.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.