Hindbærsnitter

 

En af mine yndlingskager er hindbærsnitter en ægte klassiker fra bageren. Jeg har købt mange af dem hos bageren når jeg lige skulle have lidt sødt til en kop te, men de smager også vidunderligt når man selv bager dem. Det er nemme kager at fremstille i eget køkken. Jeg anbefaler at bruge en god hindbær marmelade og det er  selvfølgelig endnu bedre hvis man har sin egen hjemmelavet marmelade.

Hindbærsnitter

Ingredienser

  • (Ca. 10 stk.)
  • Mørdej
  • 200 g smør
  • 150 g flormelis
  • 1 nip salt
  • 350 g hvedemel
  • 1 æg
  • 3 spsk. koldt vandt
  • 100 g hindbærmarmelade
  • Glasur:
  • 200 g flormelis
  • 2 spsk. kogende vand
  • 2-3 spsk. frysetørret hindbær

Sådan gør du

  1. Ælt smør, sukker og salt sammen, herefter røres melet og ægget i.
  2. Dejen er nu en grov rasp. Dejen samles med 3 spsk. koldt vand. Når dejen er samlet, sættes den på køl i mindst en time.
  3. Del dejen i to portioner. Rul hver portion ud på et meldrysset bord til en firkant på ca. 20x30 cm.
  4. Tænd ovnen på 200 gr. Del dejen på langs, så du i alt har fire ”plader”. Bag ”pladerne” på bagepapir på midterste ovnribbe i ca. 15-20 minutter. Lad ”pladerne” køle af på en bagerist. Smør hindbærmarmelade på den ene ”plade” og læg den sammen med den anden.
  5. Rør flormelis sammen med kogende vand til en tyk glasur. Smør glasur på toppen, og pynt med frysetørret hindbær. Skær snitterne ud i trekanter.

Skriv et svar