Rabarbertrifli

Så er det rabarber sæson! Rabarber har den smukkeste pink farve og lyser op på bordet. Rabarberkompot tager kun 30 minutter at tilberede og kan bruges i det uendelige til desserter i en fart! Rabarber er nemme at have i haven eller i en stor potte, så har man altid en dessert indenfor rækkevidde. Har man ikke den mulighed ligger de i bundter hos grønthandleren eller i supermarkedet…….De er heller ikke dyre men ligner en million.

God fornøjelse!

Rabarbertrifli med mandelmakroner

Ingredienser

  • Makroner (35-40 stk):
  • 3 æggehvider
  • 25 gr sukker
  • ½ tsk citronsaft
  • 225 gr florsukker
  • 125 gr mandelmel
  • Rabarberkompot:
  • 800 gr rabarber
  • 70 gr syltede ingefær
  • 1 vaniljestang
  • 175 gr lys rørsukker
  • 2,5 piskefløde

Sådan gør du

  1. Pisk hviderne stive med citronsaft og sukker.
  2. Mens der piskes tilsættes florsukker. Pisk til hviderne bliver stive og giver hvide toppe.
  3. Vend mandelmelet forsigtig i dejen. Kom dejen i en sprøjtepose.
  4. Beklæd en bageplade med bagepapir. Sæt små runde kager (ca. 5 cm) med sprøjteposen. Lad kagerne hvile en halv times tid før de bages på 150 gr. I 10-15 minutter.
  5. Afkøl makronerne på en bagerist.
  6. Rabarberkompot:
  7. Rengør rabarber og skær dem i stykke på tværs på en 5 cm længde. Skær syltet ingefær i skiver.
  8. Kom rabarber og ingefær i et ildfast fad.
  9. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og bland vaniljekornene i sukkeret.
  10. Hæld sukker over rabarber og de flækkede vaniljestænger ved. Dæk fadet til med bagepapir og alufolie.
  11. Sæt fadet i en 200 gr varm ovn i 30 minutter.
  12. Tag kompotten ud og afkøl den.
  13. Rabarbersirup
  14. Si væden fra kompotten. Kom væden i en gryde og kog ind til en tredjedel og sæt til side og afkøl.
  15. Lige før servering:
  16. Pisk fløden til skum. Kom rabarberkompot i bunden af glas eller skål. Læg et lag af hele mandelmakroner. Kom skum på toppen og slut af med lidt rabarbersirup.

Skriv et svar