Arme riddere med solbær og mascarpone

Arme riddere eller french toast det er navne der giver mig mundvand. Har ligget underdrejet af bihulebetændelse hele ugen og er først nu ved at komme tilbage til overfladen…..Har bare vildt lyst til stærke syltede solbær der giver mig et C-boost.
Opskriften er super til brunch men også som en dessert efter en god middag.


Arme riddere med solbær og mascarpone

Syltede solbær

300 gr frosne solbær

2 lys rør sukker

2 stjerneanis

1 vaniljestang

1 citron

Optø solbærrene og hæld dem i en gryde med rørsukker, stjerneanis og en flækket vaniljestang. Tilsæt reven skal af en citron. Kog det hele sammen uden låg i 20-25 minutter. Afkøl de syltede solbær før de hældes på glas.

6 skiver sødmælks franskbrød

4 æg

3 spsk mælk

25 gr smør

2,5 dl mascarpone

1 vaniljestang

3 spsk florsukker

Pisk æggene sammen med mælk i en dyb tallerken. Læg en brødskive i blød i det sammenpiskede æg. Vend skiven efter et minut. Det er vigtig at brødet får tid til at suge ægget til sig. Opvarm smør på en pande og rist brødskiverne efterhånden som de har været en tur i ægget, til de er gyldne og sprøde. Skær skiverne i trekanter.

Rør mascarpone med florsukker. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og rør dem i mascarponen.

Anret de arme riddere med mascarponecreme og syltede solbær.

TIP: Det er en fordel at riste de arme riddere lige inden de skal spises. De skal serveres lune, så er oplevelsen størst!!

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.