Valnøddekage med bær

140725-04

FOTO: Betina Hastoft

Jeg er vild med denne her uge hvor studenterne fylder gadebilledet og landskabet. Glæde og fest er man omgivet af og det smitter! Bare jeg ser et billede af en student – smiler jeg!

Hvert år trækker det minderne frem fra min egens studentertid dukker op – og jeg bliver sgu rørt med tårer i øjenkrogen når jeg ser og hører hujende glade studenter med livet og friheden foran sig……Fantastisk tid!

Her er en hurtig fest kage…..

NYD DET ALLESAMMEN DERUDE – FORÆLDRE SOM STUDENTER……..;)

 

 

Valnøddekage med bær

Ingredienser

  • 200 gr valnødder
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 spsk mel
  • 6 æggehvider
  • 250 gr sukker
  • Creme:
  • 5 dl fløde
  • 1 dl cremefraiche 38%
  • 1 dl florsukker
  • 1 vaniljestang
  • 500 gr blandede bær
  • Rosenblade

Sådan gør du

  1. Blend valnødder med bagepulver og mel til en rasp. Pisk hviderne stive og tilsæt herefter mens der piskes sukker lidt efter lidt. Hviderne skal være så stive at kan man lave toppe i dejen.
  2. Vend ”valnødderaspen” forsigtig i.
  3. Tænd ovnen på 175 gr. Beklæd en stor springform med bagepapir og fordelen dejen i et jævnt lag.
  4. Bag bunden i 30-35 minutter til den er fast. Afkøl bunden i springformen på en bagerist. Tag bunden ud af formen og læg den på et fad.
  5. Hæld fløden i en skål. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og kom kornene i fløden. Pisk fløden til skum.
  6. Vend cremefraiche og florsukker i cremen.
  7. Fordel cremen på valnøddebunden. Fordel et udvalg af bær ovenpå. Pynt med rosenblade.
  8. TIP: Brug rosenblade fra ikke sprøjtede roser….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.