Småkagen “små sprøde”

Magiske eftermiddage

 

Foto: Betina Hastoft

De her kager minder mig om min ungdom. Hver gang jeg besøgte Pernille stod disse lækre småkager i et patentglas på køkkenbordet. Hendes mor købte kagerne hos Irma. Desværre kan de ikke købes mere hos Irma. Jeg eftersøgte opskriften på min blog og jeg var så heldig at der er andre der også er vilde med disse småkager og så fik jeg opskriften pr. mail fra en sød læser.

Her er opskriften på mine yndlingssmåkager. Jeg er tosset med dem og er så glad for opskriften at den ikke kan blive delt nok! Jeg spiser dem året rundt!

Kig med i aften  kl. 20.30 på Tv2-Frihuset der bager jeg disse vidunderlige “små sprøde” sammen med Cecilie Hother

Småkage den lille sprøde!

Ingredienser

  • Ca. 70 stk
  • 250 gr blødt smør
  • 250 gr sukker
  • 250 gr hvedemel
  • 1 tsk hjortetaksalt
  • 150 gr kokosmel
  • 75 gr korender
  • 1 æg

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 gr. Pisk smør og sukker hvidt og cremet.
  2. Tilsæt hvedemel, hjortetaksalt, kokosmel, korender og ægget i dejen. Rør dejen godt sammen.
  3. Beklæd en bageplade med bagepapir. Sæt dejen i små toppe med to teskeer. Sørg for at der er lidt afstand mellem toppene på pladen.
  4. Bag kagerne i 5-7 minutter til de er gyldne og sprøde. Afkøl kagerne på en bagerist. Opbevares i en dåse med tætsluttende låg.

6 Comments

  • Henriette Olsen
    december 22, 2015 - 9:46 am | Permalink

    Tag for en fantastisk opskrift. Er lige nu ved at bage dem og de er bedste den bedste småkage jeg har smagt. Vaniljekranse pak sammen 😉
    Rigtigt glædelig Jul.

  • Lene Bagger
    december 25, 2015 - 11:45 am | Permalink

    Har bagt disse småkager her til jul, nøj hvor er de gode, de skal ihvertfald bages igen, også selvom det ikke er jul.

  • Gro
    december 23, 2016 - 9:18 am | Permalink

    Det er også min julefavorit småkage?? Underligt står jeg og mangler opskriften hvert år. Så tak for den!!!! De skal bages i eftermiddag.
    Glædelig jul
    Gro

  • Hanne
    november 5, 2017 - 4:40 pm | Permalink

    Bruger man smeltet smør??

  • Hanne
    november 5, 2017 - 5:18 pm | Permalink

    Jeg har en meget hård fast kagedej er det sådan den skal være eller???

  • Sanne
    december 6, 2017 - 10:28 am | Permalink

    Ligner at der er chokolade i? Er der det?

  • Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.