Rimmed laks og æbleselleri

 

Så nærmere december sig med hastige skridt. Så er det tid til mange slags sammenkomster. Julerfrokoster, middage, adventshygge og glögg arrangementer…… er ofte aftaler i mange menneskers kalender. Det er hyggeligt og skønt at ses med alle dem man kender, venner, familie og kolleger. Her er inspiration til en rimmed laks. Den er god at have i baghånden som forret, frokost, let middag eller til en hapser. Det tager lidt tid at lade laksen trække men så er der mad til flere dage. Den kan holde sig i en uge på køl.

God fornøjelse!

 

Rimmed laks og æbleselleri

Ingredienser

  • Tid: 20 minutter
  • Trækketid: 1 døgn
  • Rimmed laks:
  • 700 g fersk laks
  • 3 spsk salt
  • 3 spsk sukker
  • 6 enebær
  • 1 dl gin
  • Æbleselleri:
  • 600 g knoldselleri
  • 3 æbler
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 citron
  • salt og peber
  • 50 g ørredæg
  • 1 bundt salturt (kan undværes)

Sådan gør du

  1. Læg laksen i et fad med skæresiden opad.
  2. Bland salt og sukker sammen. Knus enebær i en morter og bland dem i salt og sukker blandingen.
  3. Masser saltblanding ind i laksen i et jævnt lag. Hæld gin udover. Dæk fadet til med film. Læg en tung genstand oven på fisken og stil den på køl i mindst et døgn og gerne i 2 døgn.
  4. Rens laksens overflade og skær i tynde skiver.
  5. Skræl selleri og riv på et rivejern, mandolin eller i på en foodprocessor med råkostjern.
  6. Skyl æbler og riv dem på samme måde. Bland yoghurt sammen med olivenolie og citronsaft. Smag til med salt og peber. Bland yoghurtdressing sammen med revet selleri og æble.
  7. Skyl salturt. Pynt sellerisalaten med ørredæg og salturt.
  8. Anret tallerkner med rimmed lakseskiver og sellerisalat. Server ristet rugbrød til.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.