Pizza med tomat og cougette

130720-05   Så er ferien slut og hverdagen er skudt i gang, med indkøb og forberedelse til ugens fotooptagelser. I aften bliver det en hurtig, men veltilavet pizza vi skal have til middag. Er man i tidsnød så skip at lave tomatsovsen fra grunden og køb en færdig og god en af slagsen….. 

Pizza med tomat og courgette

Ingredienser

  • Pizzadej:
  • 25 gr gær
  • 2,5 dl lunkent vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 500 gr tipo mel
  • Tomatsovs til pizza:
  • 2 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 1 kg tomater
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 soltørrede tomater
  • 1 spsk balsamico
  • 2 tsk sukker
  • 4 dråber tabasco
  • 1 bundt oregano
  • 2 kviste rosmarin
  • Havsalt og peber
  • Fyld:
  • 250 g mozzarella
  • 1 courgette
  • 250 g små dadeltomater
  • friske kviste oregano
  • Olivenolie
  • 1 bakke rucola

Sådan gør du

  1. Opløs gær i lunkent vand med salt og sukker. Ælt melet i dejen og ælt til dejen er glat og smidig.
  2. Form dejen til en kugle og skær et kryds på midten. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i et par timer et lunt sted.
  3. Skær hvidløg og løg i tern. Skær tomaterne i grove stykker. Opvarm olien i en gryde og svits løg og hvidløg. Tilsæt balsamico, sukker, tabasco og soltørrede tomater. Hak krydderurterne og rør dem i sovsen. Krydr med salt og peber og lad det hele småsimre med låg i 10 minutter. Kog sovsen lidt ind uden låg.
  4. Tænd ovnen på 225 gr.Rul dejen ud og læg den på en bageplade med bagepapir. Fordel tomatsovsen udover. Skær courgette i tynde skiver med en mandolin eller tyndskræller. Fordel halve dadeltomater. Skær mozzarella i grove stykker og drys udover sammen med oregano. Dryp med olivenolie. Bag pizzaen i oven til kanterne er sprøde og osten bobler.....i ca. 20-25 minutter. Læg rucola på pizzaen. Dryp med lidt olivenolie og evt. balsamico lige før pizzaen skal på bordet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.