Så er ferien slut og hverdagen er skudt i gang, med indkøb og forberedelse til ugens fotooptagelser. I aften bliver det en hurtig, men veltilavet pizza vi skal have til middag. Er man i tidsnød så skip at lave tomatsovsen fra grunden og køb en færdig og god en af slagsen…..
Pizza med tomat og courgette
Ingredienser
- Pizzadej:
- 25 gr gær
- 2,5 dl lunkent vand
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 500 gr tipo mel
- Tomatsovs til pizza:
- 2 fed hvidløg
- 2 løg
- 1 kg tomater
- 2 spsk olivenolie
- 2 soltørrede tomater
- 1 spsk balsamico
- 2 tsk sukker
- 4 dråber tabasco
- 1 bundt oregano
- 2 kviste rosmarin
- Havsalt og peber
- Fyld:
- 250 g mozzarella
- 1 courgette
- 250 g små dadeltomater
- friske kviste oregano
- Olivenolie
- 1 bakke rucola
Sådan gør du
- Opløs gær i lunkent vand med salt og sukker. Ælt melet i dejen og ælt til dejen er glat og smidig.
- Form dejen til en kugle og skær et kryds på midten. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i et par timer et lunt sted.
- Skær hvidløg og løg i tern. Skær tomaterne i grove stykker. Opvarm olien i en gryde og svits løg og hvidløg. Tilsæt balsamico, sukker, tabasco og soltørrede tomater. Hak krydderurterne og rør dem i sovsen. Krydr med salt og peber og lad det hele småsimre med låg i 10 minutter. Kog sovsen lidt ind uden låg.
- Tænd ovnen på 225 gr.Rul dejen ud og læg den på en bageplade med bagepapir. Fordel tomatsovsen udover. Skær courgette i tynde skiver med en mandolin eller tyndskræller. Fordel halve dadeltomater. Skær mozzarella i grove stykker og drys udover sammen med oregano. Dryp med olivenolie. Bag pizzaen i oven til kanterne er sprøde og osten bobler.....i ca. 20-25 minutter. Læg rucola på pizzaen. Dryp med lidt olivenolie og evt. balsamico lige før pizzaen skal på bordet.
Copyright: Marie Melchior 2017 - mariemelchior.dk