Grillede krabbeklør

M&B 07-12 Forret 01

 

Nu er det sommerferie – juhu………Glæder mig til at få sand mellem tæerne. Boltre mig i Vesterhavet og gå langs med vandet. Nyde de lyse aftner med middage i haven med vennerne på Fanø. Grillen skal blive flittig brugt for jeg vil være ude hele tiden…..Ønsker alle derude en god sommerferie. Spis nu løs af vores eget danske spiskekammer. Nye kartofler, spidskål, jordbær, salater, radiser,  fisk og skaldyr etc. – åhe det er så skønt!

Jeg holder ferie fra bloggen til i starten af august og jeg håber at I derude kan finde masser af inspiration til jeres sommermad her på bloggen.

God sommer til alle 😉

 

 

Grillede krabbeklør

Ingredienser

  • 1,5 -2 kg krabbeklør
  • 1 spsk dildfrø
  • 2 fed hvidløg
  • 1 citron
  • 1 dl olivenolie
  • Havsalt og peber
  • Mayo:
  • 1 pasteuriseret æggeblomme
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 nip salt
  • 1 ½ - 2 dl olivenolie
  • 1 bundt dild
  • 1 citron

Sådan gør du

  1. Slå krabbeklørene med bagsiden af en ske så de får et knæk. Læg dem i frostpose.
  2. Knus dildfrø og hvidløg i en morter. Skyl citronen og riv skallen fint. Rør knuste dildfrø, hvidløg og citronskal sammen. Pres citronsaften og rør sammen med olivenolie. Krydr med havsalt og friskkværnet peber.
  3. Hæld marinaden i posen til krabbeklørene. Lad det hele marinere i nogle timer. Endnu bedre hvis det er natten over.
  4. Grill krabbeklørene i 8-10 minutter på hver side på en hed grill. Server citronbåde, frisk dild, mayo og godt brød til. Husk skylleskåle.
  5. Mayo:
  6. Pisk æggeblommen med salt og sennep. Tilsæt en smule olie mens der piskes. Efterhånden kan olien tilsættes i en tynd stråle mens der piskes til mayonnaise.
  7. Server mayonnaisen til krabbeklørene med frisk dild og citron både.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.