Pizza med laks, fennikel og kartoffel

1501296584

Efter en selskabelig og dejlig weekend med travlhed i køkkenet er der mandags pizza på menuen! Her er en  opskrift på en nem pizza. Pizza behøver ikke altid at være tomat og ost. Prøv denne her version med laks, fennikel og kartoffel. Æblerne og fenniklerne på toppen tilfører syre, friskhed og sprødhed.

Pizza med laks, fennikel og kartoffel

Ingredienser

  • Grunddej til Pizza
  • 25 gr gær
  • 2,5 dl lunkent vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 250 g tipo mel
  • 250 g fuldkornshvedemel
  • Mel
  • Olivenolie
  • 2,5 dl cremefraiche 38%
  • 1 fennikel
  • 2-3 kartofler
  • 250 g fersk laks
  • ½ citron
  • 100 g revet mozzarella
  • Topping:
  • 1-2 æbler
  • 1 fennikel
  • 1 bundt dild
  • 1 citron

Sådan gør du

  1. Opløs gær i lunkent vand med salt og sukker. Ælt de to slags mel i dejen og ælt til dejen er glat og smidig.
  2. Form dejen til en kugle og skær et kryds på midten. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i et par timer et lunt sted.
  3. Rul pizzadejen tyndt ud i en cirkel eller hvad man har lyst til, på et melstrøget bord. Tænd ovnen på 225°. Opvarm bagpladen i ovnen til den er gloende varm. Strø mel på den varme plade. Løft dejen over på bagepladen. Dryp bunden med olivenolie. Fordel olien med pensel.
  4. Fordel cremefraiche i jævnt lag udover bunden. Skær fennikel og kartoffel i tynde skiver på en mandolin eller rivejern.
  5. Fordel kartoffel og fennikel skiver i på pizzabunden. Skær laksen i mindre stykker og læg dem i et jævnt lag på bunden. Pres citronsaft udover laksen.
  6. Dryp med olie og drys med mozzarella. Bag pizzaen i 20-25 minutter.
  7. Skær æbler i tynde både og fennikel i tynde skiver. Hak dilden. Drys æbler, fennikel og dild udover den færdige pizza.
  8. Server citronbåde til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.