Paneret torsk med ovnbagte rodfrugter og aioli

140924-04

Foto: Betina Hastoft

 

Hurtig og godt er det her……I stedet for torsk kan man også bruge kuller eller lyssej. Tøm grøntsagsskuffen for rodfrugter og giv dem nyt liv i ovnen. De smager som syndige fritter 😉

 

Paneret torsk med ovnbagte rodfrugter og aioli (hvidløgsmayo) til

Ingredienser

  • 300 g gulerødder i stave
  • 300 g kartofler
  • 300 g pastinakker’
  • 3-4 fed hvidløg
  • 1 spsk. havsalt
  • 1 bundt timian
  • 3-4 spsk. olivenolie
  • 600 g torsk eller kuller
  • 3 dl mælk
  • 200 g rugmel
  • Olie til stegning
  • 1 citron
  • 3 kviste bredbladet persille
  • Hvidløgsmayo:
  • 2 dl Hellmanns mayonnaise
  • 1 fed hvidløg
  • ½ citron

Sådan gør du

  1. Skyl, skræl og skær gulerødder, kartofler og pastinakker i stave. Læg dem i en bradepande sammen med hvidløgsfed og drys havsalt og timian henover dem. Dryp olivenolie udover. Bag rodfrugterne møre i en forvarmet ovn på 200 gr. i 35-40 minutter.
  2. Skær fisken i lange stykker. Dup fisken tør og dyp den først i mælk og herefter i rugmel. Steg fisken sprød i rigelig olie til den er gylden og sprød.
  3. Server citronbåde til fisken og de ovnbagte rodfrugter vendt med hakket bredbladet persille.
  4. Kom mayonnaisen i en skål. Pres hvidløget og rør sammen med citronsaft i mayonnaisen. Krydr med salt og peber. Server aioli til fisken og rodfrugterne.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.