Så er det æggetid…..Forår og påske er lige om hjørnet! Håber især at mildere vejr og temperaturer er på vej – brrrr!
Server omelet morgen, middag og aften. Det er nemt og smager skønt. Her er det kun fantasien der sætter grænsen.
God Påske!
Omelet med gedeost og semidried tomat
Ingredienser
- Portions anrettet omelet med basilikum, gedeost, bresaola og semidried tomat
- Opskrift til 6 tynde omeletter:
- 6 æg
- 6 spsk fløde
- Salt og peber
- Olie til stegning
- 3 spsk semidried tomat
- 100 gr gedeost
- 6 skiver bresaola
- 6 spsk hakket basilikum
Sådan gør du
- Pisk et æg sammen med 1 spsk fløde. Krydr med salt og peber. Hak semidried tomat og bresaola. Skær gedeosten i skiver.
- Opvarm 1 spsk olie på en pande og tilsæt æggemassen. Bag omeletten ved svag varme. Løsn den i kanten og vip panden, så det flydende æg kommer ned på panden. Når æggemassen er stivnet som en pandekage så tilsæt 1 tsk hakket semidried tomat , 1 skive hakket bresaola og en skive gedeost . Bliv ved med at løsne kanten, hver gang den har sat sig, og vip panden.
- Lad halvdelen af omeletten glide forsigtigt over på en tallerken, fold den anden halvdel over ved hjælp at en paletkniv.
- Pynt med hakket basilikum.
- Gentag proceduren til den næste omelet.
Copyright: Marie Melchior 2017 - mariemelchior.dk