Står med det ene ben på vej til Paris – I aften er det her min dessert! Glæder mig til forår i Paris, franske venner og hele den parisiske stemning! J’adore et c’est amour!
Bon appétit!
Creme brûlée
Ingredienser
- 5 dl piskefløde
- 1 vaniljestang
- 6 æggeblommer
- 100 gr sukker
- 4-5 spsk lys brun farin
Sådan gør du
- Tænd for ovnen på 180 gr. Hæld fløden i en gryde. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med bagsiden af en kniv. Læg vaniljekorn og stang i fløden. Varm fløden op til kogepunktet og tag gryden af varmen før det koger. Pisk æggeblommer og sukker til det er lyst og cremet. Hæld fløden i lidt efter lidt i æggesnapsen mens der piskes. Hæld cremen tilbage i gryden og varm op ved svag varme. Rør i cremen til den tykner i ca. 10 minutter. Cremen skal være så tyk at den klæber til bagsiden af en ske. Hæld cremen i små portionsforme. Sæt portionsformene i en bradepande med iskoldt vand. Vandet skal nå halvvejs op ad portionsformene. Bag cremen i 16-18 minutter til cremen trækker skind. Den er flydende nedenunder. Sæt formene på køl i mindst 5 timer.
- Drys herefter overfladen af hver creme med lys farin og karamelliser sukker med en gasbrænder.
Copyright: Marie Melchior 2017 - mariemelchior.dk