Crème brûlée

M&B Nr 3-12-13

Står med det ene ben på vej til Paris – I aften er det her min dessert! Glæder mig til forår i Paris, franske venner og hele den parisiske stemning! J’adore et c’est amour!

Bon appétit!

 

 

Creme brûlée

Ingredienser

  • 5 dl piskefløde
  • 1 vaniljestang
  • 6 æggeblommer
  • 100 gr sukker
  • 4-5 spsk lys brun farin

Sådan gør du

  1. Tænd for ovnen på 180 gr. Hæld fløden i en gryde. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med bagsiden af en kniv. Læg vaniljekorn og stang i fløden. Varm fløden op til kogepunktet og tag gryden af varmen før det koger. Pisk æggeblommer og sukker til det er lyst og cremet. Hæld fløden i lidt efter lidt i æggesnapsen mens der piskes. Hæld cremen tilbage i gryden og varm op ved svag varme. Rør i cremen til den tykner i ca. 10 minutter. Cremen skal være så tyk at den klæber til bagsiden af en ske. Hæld cremen i små portionsforme. Sæt portionsformene i en bradepande med iskoldt vand. Vandet skal nå halvvejs op ad portionsformene. Bag cremen i 16-18 minutter til cremen trækker skind. Den er flydende nedenunder. Sæt formene på køl i mindst 5 timer.
  2. Drys herefter overfladen af hver creme med lys farin og karamelliser sukker med en gasbrænder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.