fbpx

Kartoffeltærte med gedeost

u-04-tema-03

Her er en opskrift på en nem tærte med kartofler, rosmarin og gedeost. Jeg er vild med tærter. Det er så nemt og hurtigt. Det er super lækkert at nyde et stykke lunt tærte til frokost med en god salat til. Tærten smager også skønt kold……når man lige er lidt sulten for sjov!

Tærter er nemme at tage med sig og spise andre steder end lige der hjemme og det er en god måde at få brugt sine små rester på fra grøntsagsskuffen!

God fornøjelse!

Tærte med kartofler og gedeost

Ingredienser

  • Tærtedej:
  • 100 g smør
  • 175 g mel
  • 1 tsk. salt
  • 25 g revet parmesan
  • 1 æg
  • Fyld:
  • 200 g kartofler
  • 1 dl fløde
  • 1 lille bundt rosmarin
  • 100 g gedeost
  • 1 bundt purløg

Sådan gør du

  1. Kom smør, mel, salt og revet parmesan i en skål. Ælt med hænderne til det er som krummer.
  2. Tilsæt æg og ælt dejen hurtigt sammen. Form dejen til en kugle og lad den hvile koldt i 30 minutter.
  3. Tænd ovnen på 200°. Rul dejen ud på et melstrøget bord til den passer i en aflang tærteform (32x11cm). En rund tærteform er ligeså god på 26 cm. Kom dejen i formen. Prik bunden med en gaffel. Beklæd kanterne på tærten med alu-folie. Det forhindrer kanterne i at glide ned når tærten forbages. Bag tærten i 10 minutter. Afkøl den på en bagerist mens fyldet tilberedes. Skræl kartofler og skær dem i tynde skiver. Bring en gryde med vand i kog. Blancher kartoffelskiverne i 3 minutter. Hæld vandet fra. Fordel kartoffelskiverne i tærteformen. Hak rosmarinen og drys over.
  4. Hæld fløden over kartoflerne. Smuldr gedeost over overfladen. Bag tærten i 25-30 minutter. Pynt med hakket purløg lige før servering.
  5. TIP: Egner sig til at tage med sig. Server kold skinke og grøn salat til. Smager godt både kold, lun og varm.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.