Dip med artiskok og rødbede

 

 

Snack-Drink

Hurtige snacks er altid dejlige at have på køl til uventet hygge med vennerne 😉  Her er opskrift på to hurtige dips som sagtens kan holde sig i glas med låg i 4-5 dage på køl.  De to dips egner sig også til at bliver serveret som tilbehør til kartofler, kød og fisk……Det giver farve til middags tallerknen!

Dip med artiskok og rødbede

Ingredienser

  • Artiskokdip:
  • 1 dåse artiskokhjerter i kvarte
  • 2 spsk semidried tomat i olie
  • 1 citron
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 2 dl olivenolie
  • Rødbededip:
  • 300 gr rødbeder
  • 2 dl græsk yoghurt 10 %
  • 6 spsk olivenolie
  • Purløg
  • Havsalt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Artiskokdip:
  2. Dræn artiskokhjerterne og skær dem groft. Hæld de groftskåret artiskokhjerter op i en hurtighakker. Tilsæt groft skåret semidried tomat i olie. Riv skallen af citronen og pres saften. Tilsæt persille blade. Blend det hele med olivenolie. Tilsæt mere olie hvis konsistensen er for tør. Konsistensen skal være blød og lind.
  3. Rødbededip:
  4. Tænd ovnen på 200 gr. Skrub rødbederne rene og læg dem i en bradepande med 2 dl vand.
  5. Dæk bradepanden til med alu-folie. Bag rødbederne møre i en time til en halvanden.
  6. Brug handsker for at undgå røde hænder! Gnid skallen af rødbederne.
  7. Hak dem groft og blend til en ensartet masse i en hurtighakker. Rør yoghurt og olivenolie i. Smag til med havsalt og peber.
  8. Server ristet rugbrød til. Stil det hele frem med kølig hvidvin og lad gæsterne selv forsyne sig.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.