Æg i cocotte med estragon og sprød tartine

Æg i cocotte med estragon og sprød tartine

Franskmænd elsker denne her lille ret. Ofte er det middagsmaden i mange franske hjem når man ikke orker at lave mad eller lige har fået købt ind. Franskmænd spiser ofte et let aftensmåltid til hverdag da frokosten ofte er det store måltid. Ingredienserne har man altid på køl og retten kan varieres i det uendelige. Man kan også opleve at få denne lille ret som en forret. Det er super delikat at dyppe sin baguette eller tartine i den bløde æggeblomme. Grønne asparges er også rigtigt delikat til at dyppe med. Har man lyst kan man også tilsætte spinat, bacon eller revet ost i sin cocotte.

Estragon er et kendt krydderi i det franske køkken man kalder det dronningen over alle krydderurter. Man finder ofte krydderiet i krydderiblandinger som Fine Herbes, Sauce Bearnaise, sauce tatare. Estragon bruges ofte i opskrifter med fjerkræ, æg og i dressinger, marinader og kryddereddike. Estragon eddike er en klassiker i Frankrig.
Estragon har en gennemtrængende smag så den skal bruges med omhu, så den ikke bliver for overdøvende. Smagen er lidt lakridsagtig.
I medicinens verden er estragon kendt for at virke fordøjelsesfremmende, febernedsættende og vanddrivende. Man siger også, at tygger man på bladene kan det hjælpe mod hikke og tandpine. Estragon indeholder masser af A og C vitamin, jod og andre mineraler.
Så jeg ønsker alle en god start på ugen!

1 æg pr. person
1 spsk cremefraiche pr. person
1/2 bundt estragon
Smør til at smørre cocotterne med
Smør hver cocotte med smør. Slå ægget ud i cocotten og tilsæt cremefraiche og 1 tsk hakket estragon pr. cocotte. Sæt cocotterne i en bradepande med vand op til midten af cocotten. Bag dem i 10 minutter ved 180 gr. Hviden skal være fast og blommen blød.

Tartine

1 flûtes el. andet hvedebrød
1/2 bundt estragon
Olivenolie
Havsalt

Skær brødet i stave. Dryp med olivenolie. Drys med hakket estragon og havsalt. Rist brødstængerne i ovnen ved 200 gr til de er sprøde.

One comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.