Æbletærte her i en helt klassisk version er noget af det bedste jeg ved. Lige i øjeblikket er det mest rodfrugter jeg beskæftiger mig med både i køkkenet og på skærmen nærmest morgen, middag og aften da min sidste nye kogebog “Vild med Rødder” lige er udkommet. Æbletræerne bugner og de går også godt i spænd med de mange rodfrugter. Spis masser af rodfrugter det er nem, billig og sund mad lige fra jord til bord. Tilsæt masser af æbler……”An appel a day keeps the doctor away” som man siger😉☀️🍎🍏🍎🍏
Æbletærte
Ingredienser
- 6 personer
- 120 g smør
- 1 nip salt
- 100 g sukker
- 250 g hvedemel
- 1 æggeblomme
- 2-3 spsk. koldt vand
- 3-4 æbler
- 2 spsk. rørsukker
- 1 usprøjtet citron
Sådan gør du
- Ælt smør, salt og sukker sammen. Tilsæt mel og æggeblomme. Ælt til dejen lige samler sig med vand. Form dejen til en kugle og læg den i en skål. Lad dejen hvile i en 30 minutter på køl. Tænd ovnen på 200 gr. Rul dejen ud i en cirkel på et meldrysset køkkenbord. Kom dejen i en tærteform ca. 24-26 cm i diameter. Skyl æbler og skær dem i fine både. Læg æblebådene tæt sammen rundt på tærtebunden. Dryp med citronsaft og drys med rørsukker. Bag tærten på midterste ovnribbe i 25 minutter til tærtekanterne er gyldne. Afkøl tærten på en bagerist. Server vaniljeis eller cremefraiche til.
- TIP: Bag tærten i en metalform med løs bund. Tærten bliver sprød og den er nemmere at få hel over på et fad.
Copyright: Marie Melchior 2017 - mariemelchior.dk