Æbletærte

 

Æbletærte her i  en helt klassisk version er noget af det bedste jeg ved. Lige i øjeblikket er det mest rodfrugter jeg beskæftiger mig med både i køkkenet og på skærmen nærmest morgen, middag og aften da min sidste nye kogebog “Vild med Rødder” lige er udkommet. Æbletræerne bugner og de går også godt i spænd med de mange rodfrugter. Spis masser af rodfrugter det er nem, billig og sund mad lige fra jord til bord. Tilsæt masser af æbler……”An appel a day keeps the doctor away” som man siger😉☀️🍎🍏🍎🍏

 

Æbletærte

Ingredienser

  • 6 personer
  • 120 g smør
  • 1 nip salt
  • 100 g sukker
  • 250 g hvedemel
  • 1 æggeblomme
  • 2-3 spsk. koldt vand
  • 3-4 æbler
  • 2 spsk. rørsukker
  • 1 usprøjtet citron

Sådan gør du

  1. Ælt smør, salt og sukker sammen. Tilsæt mel og æggeblomme. Ælt til dejen lige samler sig med vand. Form dejen til en kugle og læg den i en skål. Lad dejen hvile i en 30 minutter på køl. Tænd ovnen på 200 gr. Rul dejen ud i en cirkel på et meldrysset køkkenbord. Kom dejen i en tærteform ca. 24-26 cm i diameter. Skyl æbler og skær dem i fine både. Læg æblebådene tæt sammen rundt på tærtebunden. Dryp med citronsaft og drys med rørsukker. Bag tærten på midterste ovnribbe i 25 minutter til tærtekanterne er gyldne. Afkøl tærten på en bagerist. Server vaniljeis eller cremefraiche til.
  2. TIP: Bag tærten i en metalform med løs bund. Tærten bliver sprød og den er nemmere at få hel over på et fad.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.