Panforte

Så nærmere advent og julemåneden sig med hastige skridt! Det er tid til at bage, pynte op, tænde tusind lys, mødes og drikke masser af varm glögg i hvid eller rød udgave……

Nu skal der jules på livet løs – Elsker denne tid hvor vi gir den gas med glimmer, bånd, blomster, glitterstads guld, stjerner og juleknas i alle afskygninger……

Her er en opskrift på en kage der kan holde sig i hele julemåneden. Det er den perfekte spiselige værtindegave til en af decembers mange julearrangementer.

Panforte

Ingredienser

  • (Ca. 16 små kagestykker)
  • 175 g hasselnøddekerner
  • 100 g valnødder
  • 150 g tørrede abrikoser
  • 250 g hvedemel
  • ½ tsk. stødt kanel
  • 250 g flydende honning
  • 200 g sukker

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 175 gr. Fordel nødderne på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen i 10 min. Hak dem groft.
  2. Hak abrikoserne fint, eller klip dem i meget små stykker med en saks. Bland nødder, abrikoser, mel og kanel.
  3. Varm forsigtigt honningen op i en kasserolle, til den bliver flydende. Hæld sukkeret i, og rør, til det opløses. Hæld honningmassen over nøddeblandingen, og ælt det hele godt sammen til en kompakt dej.
  4. Læg dejen på et stykke bagepapir på køkkenbordet, og læg endnu et stykke bagepapir over. Tryk eller rul dejen ud til en 2½ cm tyk cirkel.
  5. Læg kagecirklen på en bageplade med bagepapir, og bag den i ca. 40 min. på midterste ovnribbe. Lad den køle af på en bagerist. Hvis du opbevarer kagen i en lufttæt dåse eller boks, holder den sig i op til 1 måned.

Skriv et svar