Er helv vild med at blande grønne sager sammen. Det smager skønt og er samtidigt super sundt. Køb det sidste nummer af Magasinet Mad! så får du resten af mine opskrifter til en nem sommer buffet.
Salat med grønne sager
100 gr ristede hasselnødder
500 gr grønne bønner
500 gr mange tout ærter
1 appelsin
1 dl hasselnøddeolie
salt og peber
1 bundt purløg
Tænd ovnen på 200 gr. Kom hasselnødderne i en lille bradepande. Rist nødderne i 8-10 minutter. Afkøl nødderne og gnid hinderne af dem.
Nip bønnerne. Skyl bønner og mange tout ærter. Damp dem i spilkogende vand i 3-4 minutter. Hæld vandet fra i et dørslag. Skyl bønner og ærter i iskoldt vand. Så bevarer de den smukke grønne farve.
Anret de kolde dampede grønne sager på et stort fad. Hak hasselnødderne groft og drys dem udover. Riv skallen af appelsinen med et juliennejern og pres saften.
Rør appelsinskal og saft sammen med nøddeolie i en lille skål. Krydr med salt og peber. Hæld dressingen ud over salaten. Hak purløg og drys udover.
2 Comments