Salat med belugalinser og lune toast med gedeost


100 gr mandler
2 spsk fint salt
2,5 dl sorte belugalinser
1 dåse artiskokhjerter i kvarte (240 gr i drænet vægt)
2 røde grape
1 hoved frissé salat
1 raddicho
6 skiver brød
100 gr gedeost (soignon)
Citronolie
4 spsk koldpresset jomfru olivenolie
2 spsk hvid balsamico
Salt og peber
Læg mandler i blød med vand og salt i 10 minutter. Tænd ovnen på 200 gr. Hæld vandet fra mandlerne og læg dem på en bageplade på bagepapir og rist dem i ovnen i 10 minutter. Afkøl mandlerne og hak dem groft når de er kolde.
Kog belugalinserne møre i 20-25 minutter eller følg anvisningerne på posen. Afkøl linserne i koldt vand. Bland linser med artiskokhjerter. Skær grapene i fileter og bland dem med linserne. Pres resten at saften fra grapene udover. Skyl og tør frissé salaten. Fjern de yderste blade af raddicho salaten. Snit frissé salat og raddicho og bland de to salater med linserne. Dryp citron olie på brødskiverne og fordel skiver af gedeost ovenpå. Dryp igen med citronolie og krydr med salt og peber. Rist toastene i oven på 200 gr i 5-6 minutter til brødet er sprødt og osten cremet.
Rør olivenolie, hvid balsamico sammen og krydr med salt og peber. Hæld dressingen over salaten og vend det hele rundt. Server salaten med de lune gedeost toast.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.