Ølkage med chokolade

 

Ølkage er hurtigt rørt sammen og bagt til den akutte lækkersult……

Ølkage med chokolade

Ingredienser

  • (12 stykker)
  • 500 g hvedemel
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt nellike
  • 500 g brun farin
  • 1 æg
  • 3½ dl mørk øl
  • 100 g chokoladeknapper
  • Pynt: flormelis

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 gr. Kom mel i en bageskål sammen med natron og krydderier. Bland det hele godt sammen.
  2. Tilsæt brun farin, æg og øl. Pisk dejen sammen.
  3. Vend chokoladeknapper i dejen.
  4. Beklæd en bradepande 25x20 cm med bagepapir. Kom dejen i formen, og fordel dejen jævnt.
  5. Bag kagen på midterste ovnribbe i 60 min. Dæk kagen til undervejs, så overfladen ikke bliver brændt.
  6. Test med en bagenål efter 50 min., om den har fået nok. Er nålen tør, er kagen bagt færdig. Afkøl kagen på en bagerist.
  7. Si flormelis over kagen før den skæres i firkanter.

2 Comments

  • Helle Frimodt
    september 18, 2018 - 6:45 am | Permalink

    Hej Marie – Tak for din variation af ølkage, med chokolade i kagen, den er gemt 🙂
    Vi kan mægtig godt li’ ølkage her i huset. Jeg har i mange år bagt min egen variation:
    7 dl Mel * 250 g Muscovado * Natron * Krydderier: Kanel, kardemomme, stødt ingefær, nellike, et nip muskat * 3-4 kugler syltet ingefær – hakket * 1 Mørk hvidtøl. – Ingen æg. Det hele piskes sammen og lægges i form med bagepapir. Efter bagning: Afkøles i form på rist. Smeltet chokolade (knapper) smøres på. Smuttede mandler lægges i baner på chokoladen. Kan spises, så snart chokoladen er størknet.
    Rigtig god bagelyst og meget andet 🙂
    Hilsen Helle Frimodt

    • Marie Melchior
      september 18, 2018 - 12:45 pm | Permalink

      Hej Helle
      Tusind tak for dit input og opskrift – den glæder jeg mig til at prøve.
      KH
      Marie

  • Skriv et svar

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.