Opskriften kan også bruges til middag og er der rester har man til frokosten dagen efter. Jeg er vild med små deller der ikke er større end en mundfuld, de smager bare så godt. Salaten er fyldig med bulgur og rødbede og spreder god mæthed i sultnte maver 😋😉❣️
Minideller med bulgursalat
Ingredienser
- 2 personer + lager til flere dage
- Minideller 20 stk:
- 500 hakket kalv og gris
- 1 æg
- 1 dl mælk
- salt og peber
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk hakket bredbladet persille
- 30 g pinjekerner
- 50 g rosiner
- Olie til stegning
- Bulgursalat:
- 200 grov bulgur
- 1 æble
- 1 rødbede a ca. 200 g
- 1 bundt purløg
- 1 lille bundt bredbladet persille
- 1 appelsin
- salt og peber
- 3 spsk. olivenolie
Sådan gør du
- Kom hakket kød i en skål sammen med æg, mælk, salt og peber.
- Pil og pres hvidløg ned til kødet.
- Skyl og hak persille. Kom persille, pinjekerner og rosiner i skål. Rør det hele sammen til en fars.
- Form farsen til små deller med teskeer. Opvarm olie på en pande og steg dellerne i 3-4 minutter på hver side.
- Kog bulgur efter anvisningen på pakken. Afkøl bulgur og løsn med en gaffel.
- Skyl æble og skær det i fine tern. Skræl rødbede og riv den på en mandolin eller rivejern. Skyl og hak persillen.
- Bland det hele sammen med den kogte bulgur.
- Pres appelsinsaft udover salaten og vend rundt med olivenolie. Krydr med salt og peber. Server dellerne til.
Copyright: Marie Melchior 2017 - mariemelchior.dk