Kylling med garam masala

 

En spicy ret inspireret af Indien og London, hvor jeg lige har været. Retten passer fint ind til Haloween som er lige om hjørnet! En gryde der varmer i efterårets lunefulde vejr, for mig er det comfort food der smager.

God weekend derude!

Kylling med garam masala

Ingredienser

  • (4 personer)
  • Marinade:
  • 4 spsk. græsk yoghurt (10 %)
  • 1 tsk. gurkemeje
  • ½ tsk. chilipulver
  • salt
  • 500 g kyllingefilet
  • 5 kartofler
  • 1 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk. jordnøddeolie
  • 1 spsk. ingefær
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. garam masala
  • 3 spsk. tomatpuré
  • 2 dl græsk yoghurt (10 %)
  • 2 dl vand
  • 100 g optøede ærter
  • Pynt:
  • 1 bundt koriander
  • 4 spsk ristede cashew nødder

Sådan gør du

  1. Rør yoghurt sammen med gurkemeje, chilipulver og salt. Skær kyllingefilet i strimler, og bland sammen med yoghurten. Lad det marinere i 30 min.
  2. Skrub kartofler, og skær dem i både.
  3. Pil og hak løg og hvidløg. Opvarm olie i en gryde. Svits løg og hvidløg sammen med krydderier. Tilsæt tomatpuré og yoghurt. Steg ved moderat varme, så det ikke brænder på i bunden af gryden. Kom kartofler og kylling i gryden. Tilsæt 2 dl vand, og rør sammen. Læg låg på gryden, og lad det simre i 25 min.
  4. Tilsæt ærter, og varm igennem i 4-5 min. Drys frisk koriander og hakkede cashew nødder over lige før servering.

Skriv et svar