Kylling med couscous

Elsker kylling! Det bliver jeg aldrig træt af. Denne her version er genial. Når kræet er smidt i ovnen er middagen klar efter 1 time og 15 min……..
I mellemtiden kan man slænge sig med en bog, TV eller noget andet ultra afslappende…

Kylling med couscous

1,5 kg kylling
150 gr couscous
2 dl hvidvin
½ dl olivenolie
1 appelsin
1 citron
1 håndfuld abrikoser
1 håndfuld dadler
50 gr pinjekerner
50 gr mandler
1 bundt mynte
1 håndfuld druer

Rub til kylling:
1 tsk fennikelfrø
1 tsk hel koriander
1 tsk spidskommen
½ tsk kanel
1 spsk havsalt
2 spsk olivenolie

Tænd ovnen på 200 gr. Start med at blande couscous i en skål sammen med hvidvin og olivenolie. Skyl appelsinen og citronen og riv skallen ned i couscous. Pres herefter saften og rør rundt. Skær abrikoser i mindre tern. Fjern kernen fra dadlerne og skær dem i mindre stykker. Bland abrikos-og dadeltern i couscous sammen med pinjekerner. Hak mandlerne groft, rør også dem i.
Hak mynten fint og halver druerne og bland dem ligeledes i. Stop nu det hele ind i kyllingen. Mas det sammen med en grydeske. Luk kyllingen med en brugt halv citron. Knus fennikelfrø, koriander og spidskommen i en morter. Bland kanel, salt og olie i. Smør kyllingen ind i rubben. Steg kyllingen i en time og et kvarter. Test at kyllingen har fået nok ved at løse lårbenet. Er kødsaften klar, er kyllingen færdig. Er saften blodig skal kyllingen steges lidt længere.
Parter kyllingen og skrab couscous fyldet ud og server det hele på et stort fad. Øs skysovsen fra bradepanden over kyllingen.

4 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.