Juleand med æbler og svesker

Foto: Betina Hastoft

Traditionen tro kommer her en opskrift på den klassiske juleand. Så husk at købe and, svesker, timian og æbler……Mere behøves ikke til at stege den perfekte and.

Her på bloggen finder du flere opskrifter på julemenuen – kig under jul.

Glædelig jul allesammen derude!

 

Juleand

Ingredienser

  • (6 personer)
  • 1 and (ca. 2½ -3 kg)
  • groft salt
  • 3 coxorange-æbler
  • 3-4 kviste timian
  • 200 g svesker uden sten
  • 2 dl vand

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 160 gr. Fjern overflødigt fedt ved gumpen på anden. Tag indmaden ud af anden og gem den til saucen. Gnid anden med salt indvendigt og udvendigt.
  2. Skyl æblerne, og skær dem i både med skræl på. Skyl og hak timian. Bland æblebåde med timian og svesker i en skål. Stop anden med fyldet.
  3. Læg anden med ryggen opad på en rist over en bradepande. Sæt anden midt i ovnen, og steg den i 50 min.
  4. Vend herefter anden, så brystet vender opad. Hæld andefedtet fra bradepanden over i en skål.
  5. Dryp andefedt ud over anden. Hæld 2 dl vand i bradepanden.
  6. Steg anden færdig i 70-80 min. Efterbrun den evt. ved 225 gr. Pensl den med andefedt, og brun den i 5-6 min. Hold øje med, at den ikke bliver brændt.
  7. Tip:
  8. Si andefedtet, og gem det til julefrokosten. Sæt det på køl, så det stivner. Fedtet egner sig også godt til at stege kartofler eller rodfrugter i.

Skriv et svar