Grønkålschips med i salat med speltkerner

u-49-tema-02

En nærende salat med sprød faktor fra grønkålchips og ristet parmaskinke. Nem middagsmad eller frokost. Jeg er vild med at have kogte speltkerner på køl for de kan hurtigt bruges i en salat. I disse tider har jeg også altid grønkål i køleskabet og det er super food her i november.

Grønkålschips med i salat med speltkerner

Ingredienser

  • 200 g perlespeltkerner
  • 300 g grønkål
  • 100 g parmaskinke
  • 100 g hasselnødder
  • 2 æbler
  • 100 g glaskål
  • 1 citron
  • 6 spsk. olivenolie
  • salt og peber
  • Sprøde grønkålschips:
  • 3 spsk. olivenolie
  • 10-12 små grønkålsblade
  • salt
  • 200 g perlespeltkerner
  • 300 g grønkål
  • 100 g parmaskinke
  • 100 g hasselnødder
  • 2 æbler
  • 100 g glaskål
  • 1 citron
  • 6 spsk. olivenolie
  • salt og peber
  • Sprøde grønkålschips:
  • 3 spsk. olivenolie
  • 10-12 små grønkålsblade
  • salt

Sådan gør du

  1. Skyl perlespeltkerner under rindende koldt vand. Kom dem i en gryde, og dæk med vand tilsat salt. Kog perlespeltkernerne i 15-20 min. De skal stadig have lidt bid. Hæld vandet fra, og afkøl med koldt vand. Kom de kogte kerner i en salatskål.
  2. Skyl grønkål, og klip bladene fri af stilkene. Gem 10-12 mindre blade, og hak resten helt fint. Kom hakket grønkål i skålen med perlespelt.
  3. Tænd ovnen på 200 gr. Beklæd en bageplade med bagepapir. Læg skinken på bagepladen, og læg hasselnødderne ved siden af. Rist skinken og nødderne sprøde i 6-8 min. Afkøl nødderne, og gnid hinderne af dem. Hak dem groft.
  4. Skyl æblerne, og skær dem i fine tern. Skyl og skræl glaskålen. Snit tynde skiver på en mandolin, og skær herefter i fine stave. Bland æbler og glaskål i salaten. Pres citronsaft udover, og dryp med olivenolie. Krydr med salt og peber.
  5. Opvarm olie på en pande. Steg grønkålsbladene sprøde. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Drys med salt. Smuldr den sprøde parmaskinke over salaten sammen med grønkålschips.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.