En nærende salat med sprød faktor fra grønkålchips og ristet parmaskinke. Nem middagsmad eller frokost. Jeg er vild med at have kogte speltkerner på køl for de kan hurtigt bruges i en salat. I disse tider har jeg også altid grønkål i køleskabet og det er super food her i november.
Grønkålschips med i salat med speltkerner
Ingredienser
- 200 g perlespeltkerner
- 300 g grønkål
- 100 g parmaskinke
- 100 g hasselnødder
- 2 æbler
- 100 g glaskål
- 1 citron
- 6 spsk. olivenolie
- salt og peber
- Sprøde grønkålschips:
- 3 spsk. olivenolie
- 10-12 små grønkålsblade
- salt
- 200 g perlespeltkerner
- 300 g grønkål
- 100 g parmaskinke
- 100 g hasselnødder
- 2 æbler
- 100 g glaskål
- 1 citron
- 6 spsk. olivenolie
- salt og peber
- Sprøde grønkålschips:
- 3 spsk. olivenolie
- 10-12 små grønkålsblade
- salt
Sådan gør du
- Skyl perlespeltkerner under rindende koldt vand. Kom dem i en gryde, og dæk med vand tilsat salt. Kog perlespeltkernerne i 15-20 min. De skal stadig have lidt bid. Hæld vandet fra, og afkøl med koldt vand. Kom de kogte kerner i en salatskål.
- Skyl grønkål, og klip bladene fri af stilkene. Gem 10-12 mindre blade, og hak resten helt fint. Kom hakket grønkål i skålen med perlespelt.
- Tænd ovnen på 200 gr. Beklæd en bageplade med bagepapir. Læg skinken på bagepladen, og læg hasselnødderne ved siden af. Rist skinken og nødderne sprøde i 6-8 min. Afkøl nødderne, og gnid hinderne af dem. Hak dem groft.
- Skyl æblerne, og skær dem i fine tern. Skyl og skræl glaskålen. Snit tynde skiver på en mandolin, og skær herefter i fine stave. Bland æbler og glaskål i salaten. Pres citronsaft udover, og dryp med olivenolie. Krydr med salt og peber.
- Opvarm olie på en pande. Steg grønkålsbladene sprøde. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Drys med salt. Smuldr den sprøde parmaskinke over salaten sammen med grønkålschips.
Copyright: Marie Melchior 2017 - mariemelchior.dk