Græskarsuppe

FE39UgeX2015Hverdag04

 

Foto: Line Falk

Dejlig græskarsuppe med et strejf af indiens krydderier. Smager også godt som pastasovs hvis der er en rest til dagen efter. Suppen er velegnet til at fryse. Det er hip som hap om man bruger græskar eller butternut til den her suppe. Ofte foretrækker jeg butternut da jeg synes den er nemmere at have med at gøre i køkkenet.

Græskarsuppe med karry

Ingredienser

  • 1 kg græskar eller butternut
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 5 cm ingefær
  • 1 spsk karry
  • 1,5 liter grøntsagsbouillon
  • 100 g perlespelt
  • 1 courgette
  • 50 g græskarkerner

Sådan gør du

  1. Halver og skræl græskar. Fjern græskarkernerne. Skær græskar i mindre stykker. Pil og hak skalotteløg og hvidløg. Skræl ingefær og hak den fint. Opvarm olie i en stor gryde. Svits løg, hvidløg og ingefær i nogle minutter. Tilsæt karry og steg i yderligere 2-3 minutter. Kom græskar i gryden og steg godt igennem i 4-5 minutter. Hæld bouillon i gryden og læg låg på. Kog suppen i 30 minutter til græskar er helt mørt. Blend suppen direkte i gryden med en stavblender til den får en cremet konsistens. Er den for tyk så tilsæt vand.
  2. Skyl og kog perlespelt i saltet vand i 10-12 minutter. Hæld vandet fra. Skyl courgetten og skær tynde strimlermed et rivejern eller brug en Spirelli. Rist græskarkerner til de hopper på en tør pande. Server suppen med perlespelt, courgette strimler og græskarkerner.

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.