Gratin med butternut og gedeost

FE41UgeX2015Hverdag04

 

FOTO: LINE FALCK

 

Butternut er i familie med græskar og er utrolig nem at bruge i køkkenet. Den holder sig længe – den skal opbevares mørkt og køligt. Nem middag  til i aften – det hele i et fad og ind i ovnen. Gratin er en godt til at få brugt resterne i køleskabet!  Så brug løs af andre grøntsager der trænger til at blive brugt.

Gratin med butternut og gedeost

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 500 g butternut
  • 2 porrer
  • 500 g knoldselleri
  • 1 bundt salvie
  • 100 g hasselnødder
  • 2 æg
  • 2,5 dl fløde
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • 180 g gedeost (1 rulle)

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180°. Smør et ovnfast fad med olivenolie i bunden og på siderne. Skræl og skær butternu i små tern. Skær top og bund af porrerne og fjern det yderste lag og skyl grundigt rent for jord. Skær porrer i små tern. Skræl og skær selleri i små tern. Bland alle grøntsagerne sammen i fadet. Skyl og hak salvie. Hak hasselnødder groft. Bland hakket salvie og nødder i fadet. Pisk æg og fløde sammen. Krydr med salt og peber. Hæld massen udover grøntsagerne. Skær gedeost i skiver og fordel ovenpå gratinen. Sæt fadet i ovnen i 40 minutter.
  2. Server grøn salat til.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.