FOTO: LINE FALCK
Butternut er i familie med græskar og er utrolig nem at bruge i køkkenet. Den holder sig længe – den skal opbevares mørkt og køligt. Nem middag til i aften – det hele i et fad og ind i ovnen. Gratin er en godt til at få brugt resterne i køleskabet! Så brug løs af andre grøntsager der trænger til at blive brugt.
Gratin med butternut og gedeost
Ingredienser
- 2 spsk olivenolie
- 500 g butternut
- 2 porrer
- 500 g knoldselleri
- 1 bundt salvie
- 100 g hasselnødder
- 2 æg
- 2,5 dl fløde
- Havsalt og friskkværnet peber
- 180 g gedeost (1 rulle)
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180°. Smør et ovnfast fad med olivenolie i bunden og på siderne. Skræl og skær butternu i små tern. Skær top og bund af porrerne og fjern det yderste lag og skyl grundigt rent for jord. Skær porrer i små tern. Skræl og skær selleri i små tern. Bland alle grøntsagerne sammen i fadet. Skyl og hak salvie. Hak hasselnødder groft. Bland hakket salvie og nødder i fadet. Pisk æg og fløde sammen. Krydr med salt og peber. Hæld massen udover grøntsagerne. Skær gedeost i skiver og fordel ovenpå gratinen. Sæt fadet i ovnen i 40 minutter.
- Server grøn salat til.
Copyright: Marie Melchior 2017 - mariemelchior.dk