Citronkage

“Oppe i gardinerne

hænger appelsinerne.

Mændende og konerne

de spiser af citronerne.”

 

Et af mine yndlingsrim fra barndommen…….totalt vrøvl og volapyk men hyggeligt at mindes.

Citronerne lyser op – med deres vilde og stærke gule farve. Hvem har ikke brug for et C-vitamin boost på denne her årstid…..!?

Så her er en opskrift på en dejlig saftig og syrlig citronkage! 🍋😋🤗

 

Citronkage

Ingredienser

  • (6 personer)
  • 125 g blødt smør
  • 225 g sukker
  • 3 æg
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 citron, usprøjtet
  • 1,5 dl mælk
  • en springform (20 cm i diameter)
  • bagepapir til formen
  • kandiserede citronskiver:
  • 2 usprøjtet citroner
  • 175 g sukker
  • 1 dl vand

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 175 gr. Pisk smør, sukker og æg sammen til det er hvidt og cremet.
  2. Sigt hvedemel, bagepulver i dejen.
  3. Skyl og riv citronskal fint. Tilsæt fintrevet citronskal og mælk. Rør dejen sammen til den har en ensartet og cremet konsistens.
  4. Smør springformen. Hæld dejen i formen, og bag kagen i 45-50 minutter. Prik i den med et grillspyd el.lign. for at se, om den er ordentligt bagt i midten. Hvis der hænger våd dej ved, skal kagen bages i yderligere 10-15 minutter.
  5. Lad kagen køle af, før du tager den ud af formen.
  6. Kandiseret citronskiver: Skyl citronerne og skær dem i tynde skiver. Kom sukker og vand i en gryde. Kog sammen til sukker er opløst. Kom citronskiverne i gryden og kog ved moderat varme i 12-15 minutter til citronskiverne ser gennemsigtige ud og sukkerlagen er tyknet til en sirup. Sluk for varmen lad det hele afkøle.
  7. Prik huller i kagen og hæld sukkersiruppen over kagen. Pynt med de kandiserede citronskiver.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.