Lam med Ras el Hanout

 

Flere c-vitaminer i denne her ret med et strejf af forår med lammekoteletter.

Ras el Hanout er en typisk krydderiblanding fra mellemøsten. Blandingen findes i et utal af versioner som karry findes i orienten.

Hver familie sin blanding.

Krydderiblandingen kan bl.a. indeholde:

Spidskommen, koriander, kanel, ingefær, kardemomme, muskat, pebre, nelliker, lavendel, fennikelfrø, cayenne……

Ras el Hanout egner sig til lam, kylling og gryderetter.

 

Lam og appelsiner

Ingredienser

  • (4 personer)
  • Kød:
  • 1 kg lammekrone
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk Ras el Hanout krydderi
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • Appelsinsalat:
  • 200 g rød quinoa
  • 2 appelsiner
  • 1 agurk
  • 125 g babyspinat
  • 1 lille bundt mynte
  • 200 g feta
  • 1 rødløg
  • 4 spsk sorte kalamata oliven
  • 1 citron
  • 4 spsk olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 gr. Rør honning sammen med krydderi. Skyl og riv skallen af appelsinen. Tilsæt appelsinskal og saft sammen med olivenolie og rør sammen med krydderier, honning, salt og peber. Smør krydderiblanding på kødet. Læg lammekrone på en bageplade med bagepapir. Læg de brugte appelsiner ved kødet. Steg kødet i 25 minutter. Lad kødet trække imens salaten tilberedes. Kog quinoa i 12 minutter. Hæld vandet fra og afkøl quinoa under koldt vand.
  2. Skær skallen af appelsinerne og skær dem i skiver. Bland kogt quinoa sammen med appelsinskiver. Skyl agurk og babyspinat. Skær agurk i mindre stykker. Bland agurk og babyspinat i salaten. Skyl og hak mynte. Drys salaten med mynte, smuldret feta og oliven. Pil rødløg og skær i tynde ringe. Fordel løgringe over salaten. Rør citronsaft sammen med olivenolie, salt og peber. Hæld dressingen over salaten. Skær lammekronen ud til koteletter og server til salaten.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.