Chokolade chok kage


Drømmer om chokolade ligenu…….


Chokolade chok kage

Kagebund:

70 gr mel

2 spsk kakao

70 gr sukker

4 æg

80 gr smeltet smør

Chokoladecreme:

450 gr hakket mørk chokolade

5 dl piskefløde

6 æggeblommer

70 gr sukker

Tænd ovnen på 180 gr. Si mel og kakao sammen og bland det godt sammen til melet er kakaofarvet.

Pisk sukker og æg til det bliver tykt , hvidt og cremet. Pisk mindst i 8-10 minutter.

Vend kakaomelet og herefter det smeltede smør sammen.

Beklæd en springform med bagepapir. Hæld dejen i formen. Bag kagen i 20-25 minutter. Afkøl kagen på en rist.

Når kagen er helt kold så flæk den med en lang kniv, så man har to kagebunde.

Chokoladecreme:

Hæld fløde og chokolade i en gryde. Lad chokoladen smelte i fløden over svag varme mens der røres til det er en blød og ensartet creme.

Sæt en skål over en gryde med vand og tænd for gryden (eller brug et bain-marie) Pisk heri æggeblommer og sukker til det bliver tykt og cremet i 5-6 minutter.

Bland den smeltede chokolade blanding i cremen og pisk til den er afkøles i 8 minutter. Sæt chokolade cremen i køleskabet i 30 minutter.

Læg en kagebund på et fad. Det er vigtigt at fadet kan stå i køleskabet. Læg springformen henover bunden. Hæld halvdelen af cremen i springformen og læg herefter en kagebund. Hæld nu resten af chokolade cremen i formen.

Sæt fadet i køleskabet i mindst 5-6 timer til chokoladecremen har sat sig.

Vrid et viskestykke hård op i meget varmt vand og læg det om springformen. På den måde løsner kagen sig fra formen. Gentag evt. proceduren til kagen slipper. Løft nu springformen op.

Opvarm en palet i varmt vand og tør den før man glatter kanterne på kagen.

Pynt kagen med kakao…..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.