Tomatsuppe og rugbrøds crostini med gedeost


Regnfuld og trafiktung 
november mandag = 
tomatsuppe!



Tomatsuppe og rugbrøds crostini med gedeost

2 løg

1 skalotteløg

1 fed hvidløg

1 spsk olivenolie

2 spsk hakket citrontimian

1 kvist rosmarin

1 tsk cayenne peber

1 stk appelsinskal  (3-4 cm)

200 gr tomatpuré (urtekram)

2 spsk balsamico

1 tsk sukker

3 dl urtebouillon

2 dåser hakkede flåede tomater (á 400gr)

2,5 dl madlavningsfløde

Pil alle løgene og hak dem groft. Svits dem i olivenolie i en gryde til de er klare. Tilsæt citrontimian, rosmarin, cayennepeber og appelsinskal. Rør rundt i gryden og mærk duften af krydderierne. Kom herefter tomatpuré i gryden sammen med balsamico og sukker. Lad balsamicoen bruse lidt af før urtebouillonen hældes på. Tilsæt flåede tomater. Læg låg på gryden og lad suppen simrekoge i 30-40 minutter. Tilsæt fløden og varm suppen igennem. Fjern appelsinskallen og rosmarinkvisten fra suppen. Blend suppen med en stavblender til den er cremet i konsistensen.

Rugbrøds crostinis

6 skiver rugbrød

1 spsk olivenolie

100 gr frisk gedeost

1 spsk hakket timian

Havsalt og friskkværnet peber

Tænd ovnen på 200 gr. Smør rugbrødet med olivenolie og herefter med gedeost. Drys den hakkede timian udover. Skær hver skive rugbrød i tre stykker. Læg crostinierne på bagepapir på en bageplade. Krydr med havsalt og peber. 

Rist crostinierne i ovnen i 8-10 minutter. Afkøl dem på en rist før de serveres til suppen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.