Brød bagt i gryde fra Le Creuset

Grydebrød

 

Har været forbi Le Creuset butikken i dag, i Pilestræde i København. ER fuldstændig vild med deres produkter i et væld af smukke farver.
Det kræver lidt tid og planlægning hvis du koldhæver – har du mindre tid så lad dejen hæve et lunt sted i mindst 1 time eller til dejen har dobbelt størrelse.
Du vil opleve det mest fantastiske brød……med sprød skorpe og super blød krumme! Rigtig god weekend…….

Grydebrød

Ingredienser

  • 10 gr gær
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk honning
  • 5 dl koldt vand
  • 6-700 gr fin durummel

Sådan gør du

  1. Smuldr gær i en bageskål, drys salt over og tilsæt honning. Hæld vand i og rør til gæren er opløst. Tilsæt melet lidt efter lidt mens der røres.
  2. Det handler om at røre deje rigtig længe og dejen skal være klistret som tyggegummi.
  3. Husk at dejen skal være klistret! Hellere for lidt end for meget mel!
  4. Læg dejen i en skål, drys lidt mel over og dæk til med film. Sæt skålen i køleskabet og lad dejen hæve i 12-15 timer og gerne længere.
  5. Tænd ovnen på 250 gr og opvarm gryden. Hæld dejen ned i den varme gryde.
  6. Læg låg på og sæt gryden i ovnen. Bag brødet i 30 minutter med låg på. Skru ned til 225 gr og tag låget af gryden. Drys mel over brødet. Bag brødet i 20-25 minutter uden låg. Tag gryden ud af ovnen og vip brødet ud på en bagerist. Oplev nu det mest fantastiske brød......Sprød skorpe og super blød krumme!
  7. Afkøl brødet på en rist før det skæres og spises

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.