Foto: Line Falck
Jeg er ikke særlig vild med kogt blomkål der er kogt for meget, men i rå eller stegt udgave er blomkålen fantastisk. Blomkål er vidunderlig når den bevarer sin sprødhed. Løgene bliver runde og blide i smagen når de er bagte og den blå ost giver retten en herlig kant! Avocadoen er blød og cremet. Opskriften er nem og hurtig og resultatet er en mættende grøntsagsags ret. Egner sig både til frokost og let middag. Glæd dig til at sætte tænder i en ret der er sprød, cremet, knasende og har smukke forårsfarver.
Nyd solen derude i dag!
Stegt blomkål med bagte løg og blå ost
Ingredienser
- 4 løg
- 1 blomkålshoved
- 4 spsk. olivenolie
- 2 avocadoer
- 200 g blå ost
- 1 bundt bredbladet persille
- Dressing:
- 1,5 dl cremefraiche 18%
- 1 spsk. Dijonsennep
- 1 citron
- Salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200°. Kom løgene med skal i en lille bradepande. Bag løgene møre som de er i 35-40 minutter. Skyl blomkålshovedet og skær det i mindre buketter. Opvarm olie på en pande og steg blomkålen til den får farve sammen med hasselnødderne i 10-12 minutter. Ryst godt rundt i det!
- Kom det stegte blomkål på et stort fad. Halver avocadoerne og tag kødet ud med en ske. Skær avocadoerne i skiver. Skær osten i små stykker. Vend det sammen med blomkålen. Skyl og hak persillen. Flæk de bagte løg og læg ved. Server ristet rugbrød til.
- Dressing:
- Rør cremefraiche sammen med sennep og citronsaft. Krydr med salt og peber. Dryp med dressingen udover fadet.
Copyright: Marie Melchior 2017 - mariemelchior.dk