Saltmandler

I dette trøstesløse vejr må man gøre noget rart for sig selv og sine kære!
Så træk en sprød flaske hvidvin op ved drinks tid og server saltmandler til…….
Hyg dig med vin og mandler mens middagen tilberedes og dagens historier bliver diskuteret…..

300 gr mandler
6-8 spsk fint salt
Vand

Tænd ovnen på 200 gr. Læg mandlerne i en skål og dæk dem med koldt vand. Tilsæt salt og rør rundt. Lad mandlerne trække i 10 minutter til et kvarter.
Hæld vandet fra mandlerne over i en si. Ryst sien så det resterende salt rystes rundt med mandlerne. Læg bagepapir på en bageplade og hæld mandlerne over på pladen. Fordel dem jævnt ud på pladen. Rist mandlerne i 10 minutter til et kvarter i ovnen. Mandlerne er færdige når der breder sig en mild duft af ristede mandler og når de er tørre og ser hvide ud af salt.
Afkøles på en rist. De skal være helt kolde før de opbevares i patentglas.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.