Så er min bønnebog ude i handlen – jeg håber I tager godt imod den og giver bønner og bælgfrugter en chance. Bønner er nemme at have med at gøre i køkkenet og de kan bruges til alle måltider. Her en hurtig snack med kikærter der smager – når du er “sulten for sjov” – go’ fornøjelse!
Ristede kikærter og mandler
Ingredienser
- 400 g kikærter fra dåse eller kogte
- 175 g mandler
- 3 spsk. honning
- 1 spsk. chiliflager
- 1 spsk. havsalt
- 1 tsk. stærk røget paprika
- 3 spsk. olivenolie
- Drys
- 2 spsk. havsalt
- 1 tsk. stærk røget paprika
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 160 gr. og beklæd en bageplade med bagepapir. Dræn kikærterne og tør dem i et viskestykke. Kom kikærter og mandler i en skål. Rør honning, chiliflager, salt, paprika og olie sammen i en anden skål. Hæld blandingen over mandler og kikærter. Bland godt rundt så de bliver dækket af marinaden. Fordel kikærter og mandler på bagepladen i et jævnt lag. Brug eventuelt en bageplade mere. Rist kikærter og mandler i ovnen i 30-35 minutter til de bliver gyldne. Vend mandler og kikærter rundt undervejs. Strø salt og paprika over når de er færdige. Afkøl dem før de indtages.
- TIP: Kan holde sig i en lufttæt beholder i en uge.
Copyright: Marie Melchior 2017 - mariemelchior.dk