Quinoa med kylling og tomat

Qunioasalat

 

En hurtig nem og nærende salat – dejlig til frokost men fungerer også fint til middag! Quinoa er sundt og fyldt med proteiner. Jeg er vildt med quinoa i rød, sort og natur. De giver salaterne et pift og det er nemt at blande hvad som helst sammen med dem. Lav en ekstra stor portion og opbevar i quinoa i kogt form på køl i en plastboks. Så er det hurtigt at blande en ny salat af foregående aftens rester til frokost. De holder sig i 3-4 dage på køl når de er kogt.

 

 

Quinoa med kylling og tomat

Ingredienser

  • (2 personer)
  • 100 g rød quinoa
  • 300 g kylling
  • 1 spsk herbamare bouillonpaste
  • 250 g sherrytomater gerne røde og gule
  • 3 forårsløg
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 bundt mynte
  • 1 citron
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • 6 spsk. olivenolie

Sådan gør du

  1. Skyl quinoa i koldt rindende vand. Kog quinoa i letsaltet vand i 10-12 minutter. Hæld vandet fra i en si og skyl med koldt vand til quinoa bliver kold. Kog vand med bouillonpaste til det er små bobler. Skru ned for varmen og pochér kyllingen i 15 minutter. Sluk for varmen og lad kyllingen trække i 15 minutter. Hæld vandet fra og lad kyllingen afkøle. Riv kyllingen i mindre stykker. Skyl og halver tomater. Bland kylling og tomater med quinoa. Skyl forårsløg og krydderurter. Fjern det yderste lag af forårsløgene. Hak forårsløg og krydderurter. Bland de hakkede sager sammen med quinoa. Pres citronsaft udover. Krydr med salt og peber. Vend det hele rundt med olivenolie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.